1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat

“Barbie” filmi ilk gün rekoruna, yeni bir başarı daha ekledi

“Barbie” filmi ilk gün rekoruna, yeni bir başarı daha ekledi

“Barbie” filmi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi gördü. TME Films dağıtımıyla 323 sinemada 731 salonda gösterime giren film, ilk gün rekoruna bir başarı daha ekledi ve ilk üç günde 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi ve 42 milyon 775 bin hasılata ulaştı. Oppenheimer ve Mission: İmpossible – Dead Reckoning Part One filmlerini geride bırakan film dünya çapında da 377 milyon dolarlık hasılat elde ederek 2023 yılının en iyi açılış yapan filmi oldu.  Oppenheimer ülkemizde 40.427.880 hasılatla, 360 bin 41 kişiye ulaştı.

Margot Robbie’nin Barbie ve Ryan Gosling‘in Ken rollerine hayat verdiği filmin yönetmeni üç Oscar adaylığı bulunan Greta Gerwig… Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Simu Liu, Ncuti Gatwa ve Kingsley Ben-Adir gibi oyuncuların da rol aldığı “Barbie” filmi bir kadın sinemacının yönettiği en iyi açılış yapan film olarak da tarihe geçti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kerem Alışık’tan duygusal mesaj: Annen yok, kimsen yok

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir