1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ufuk Özkan: Herhalde en yüksek nafaka veren birkaç kişiden biriyimdir

İleri derecede siroz rahatsızlığına yakalanan ve organ nakli aşamasındayken tedavisi olumlu sonuç veren Ufuk Özkan, hastaneden çıktıktan sonra ilk röportajını Ömür Sabuncuoğlu'na verdi.

Ufuk Özkan: Herhalde en yüksek nafaka veren birkaç kişiden biriyimdir

Ufuk Özkan, Show TV’de yayınlanan Pazar Sohbeti’nde Ömür Sabuncuoğlu’nun konuğu oldu. Uyguladığı yanlış diyet sonucu bağışıklık sisteminin çöktüğü ve 3. derece siroz olduğu iddia edilen Ufuk Özkan hastalığına dair gerçekleri ve iyileşme süreciyle ilgili detayları ilk kez Show TV’ye anlattı. Ömür Sabuncuoğlu, Özkan’a “Peki erken teşhis burada önemli mi? Siz o süreci yaşadınız yani kendinizde ne hissettiniz ve doktora gittiniz?” diye sordu.

Ufuk Özkan, “Bunun süreçleri var. Önce yağlanmayla başlıyor karaciğer… O yağlanmayı ben bundan yaklaşık 5 sene önce yaşamıştım. Fakat daha sonra iyi bir diyetle ve sporla beraber o yağlanmayı tekrardan eski normal seviyesine döndürdüm. Fakat karaciğer organı o kadar ilginç bir şey ki, bir kere hasar aldığı zaman belirli bir yere kadar bunu tolere edebiliyor ama belirli bir noktadan sonra belirtilerini sert göstermeye başlıyor. Benim de bundan 2-3 ay önce belirtilerini ciddi anlamda görmeye başladım” dedi. Özkan Türkiye’deki organ nakline karşı olan ön yargılarla ilgili de “Biliyorsunuz ülkemizde organ bağışına karşı böyle bir Allah affetsin ama bence anlamsız bir ön yargı var” yorumunu yaptı.

15 sene önce organlarını bağışladığını da belirten Özkan “Ben 15 sene önce bağışladım. Bağışlamama da sebep olan şey şuydu. Antalya’da bir gün tiyatroyla turneye gitmiştim. Çok yakın bir arkadaşım böbrek nakli olmuştu Antalya’daki bir özel hastanede…. Buraya gelip bir ziyaret edebilir misin demişti. Tamam demiştim gelirim. 1 saatliğine giderim dedim 5 saat kaldım ve o gün karar verdim. İstanbul’a döner dönmez de organ bağışımı gerçekleştirdi. Beni en çok yaralayan, üzen çocuklar oldu. Hatta bebekler bile vardı. O yüzlerindeki mutluluğu gördükçe… Hatta bana şey demişlerdi ‘Ağabey sen organ mı vereceksin? Onun için mi geldin?’ Ben de gerekirse veririm, hepsini veririm ne olacak ki dedim. Zaman geçti gel gör ki,  belki benim de ihtiyacım olacaktı. Yaşamadım çok şükür. Yaşamadım ama bunu tecrübe ettim. Bende ilaç tedavisine devam kararı alındı çünkü organ nakline gerek kalmadığına kanaat getirildi” diye konuştu.

Ömür Sabuncuoğlu‘nun “Bu hastalığa yakalanmanızda yaptığınız diyet mi sebep oldu? Çünkü gazetelerde böyle çıktı bu haberler” sorusuna Ufuk Özkan şu yanıtı verdi:

“Bundan bir buçuk sene önce küçük bir mide kanaması geçirmişim, depresyonun içerisindeyim ve kilo verdim. O görüntüleri kullandılar sanki bugünmüş, yeniymiş gibi bu hale döndü… “Şu anki hali bu… Ben Hollywood’u biliyorum da Hollywood diyetinin ne olduğunu bilmiyorum. Hollywood diyeti diye bir şey çıkardılar. Benim ağzımdan hiçbir zaman Hollywood diyeti uyguluyorum diye bir şey çıkmadı. Belki çıkmıştır da dalga geçiyorumdur artık çünkü hep aynı soru soruluyordu.

Ömür Sabuncuoğlu  “Ne kadar sevildiğinizi aslında bir kez daha gördünüz değil mi?” diye sordu. Ufuk Özkan “Bu kadar sevildiğimi gerçekten bilmiyordum. Telefonlarımı kapatmak zorunda kaldım çünkü artık hem sosyal medyadan hem telefonlardan durmuyordu” cevabını verdi. Ufuk Özkan’a gelen geçmiş olsun mesajlarından onu en çok etkileyenini “Bir tane cami hocası dua ediyor, bir başladı işte çok sevdiğimiz değerli sanatçı Ufuk Özkan’ın da şifasını ver diyor çocuklar amin diyor. Ben onu ağlayarak izledim çok etkilendim ondan” sözleriyle anlattı.

Ömür Sabuncuoğlu  “Sanatçılardan peki bu anlamda hani halk kadar arayıp soran hatır soran bir şeye ihtiyacın var mı diyen… Onlar ne alemdeydi?” diye sordu. Ufuk Özkan “Valla çok açık söyleyeceğim halk daha samimi daha içten. İçten pazarlıklı değil… Tabii tüm camiayı zan altında bırakmak değil tabi ki amacım. Arayanlar, soranlar, her türlü manevi desteği veren sanatçılar oldu, yapımcılar oldu ama kesin arar kesin gelir deyip de bir tane mesaj atmayan yapımcılar bırakın aramayı mesaj dahi atmadılar… Çok arayan soran da oldu ama yüzde yüz beklediklerimden maalesef olmadı ama çok güzel bir laf var. “İyi niyet ve affetmek iyi insanların intikamıdır” derler. Ben affederim hiçbir zaman kinci değilim” itirafında bulundu.

“Bence nafaka sisteminde ciddi bir sıkıntı var”

“Hastalık sürecinde boşanmış olduğunuz eski eşinizle görüştünüz mü?” ise Ufuk Özkan sorusuna “Nafaka zamanlarında çok görüşüyoruz, fazlasıyla görüşüyoruz ve bence herhalde en yüksek nafaka veren birkaç kişiden biriyimdir. Ama bence nafaka sisteminde ciddi bir sıkıntı var” açıklamasında bulundu.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Kusursuz” dizisi ikinci kez iptal oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir