1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Tekden Film’den yeni proje geliyor

“Diriliş Ertuğrul”, “Yunus Emre”, “Hacı Bayram Velî”, “Bir Fetih Öyküsü Kızılelma” gibi dizi filmlerin yapımcısı Tekden Film yeni sezona iddialı bir dizisiyle başlıyor.

Tekden Film’den yeni proje geliyor

Hz. Muhammed (SAV)’in hem sancaktarlığını yapmış, hem de Medine’ye İslam’ın öncüsü olarak gönderilmiş Mus’ab bin Umeyr üzerinden İslam’ın doğuşunun anlatılacağı “Davet-Mus’ab” dizisinin çekimleri bu yıl yaz aylarında başlayacak. Türk oyuncularla beraber, uluslararası oyuncuların da yer alacağı “Davet” dizisinin yapımcılığını uluslararası yapımcıların desteğiyle Tekden Film yapacak. 26 bölüm olarak planlanan dizi 2024 yılı sonuna yetişecek. Tekden Film Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekdenİnsanlığın inanç çıkmazının zirvede olduğu bu günlerde gerçek İslam’ı dünyaya ilk elden anlatmanın planlandığı dizimizin yapımı 7 ay sürecek” açıklamasını yaptı.

Dizinin konusu gelince: İslam’ın ilk yıllarında, Mekke’nin en zengin ailelerinden birinin oğlu olarak yakışıklılığı ve ihtişamlı hayatı ile herkesi etkileyen Mus’ab, içindeki manevi boşluğu İslam’la doldurmuş, fakat ailesi tarafından reddedilmiştir. Her türlü eziyete rağmen imanından taviz vermemiş ve İslam’ı en güzel anlatanlardan biri olarak, ilmiyle ve ikna kabiliyeti ile büyük hayranlık bırakmıştır. İslam’ın ilk sancaktarı olmanın yanında ilk öğretmeni de olmuş, Medine’yi irşat ederek Hz. Muhammed’in gelişine hazırlamıştır. Destansı bir mücadele sonunda, Uhud savaşında şehit olmuştur.

thumbnail
Önerilen Yazı
Zeynep Oymak “Ömer” dizisine konuk oluyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir