1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızılcık Şerbeti dizisinin yayın durdurma cezası bu akşam tebliğ edildi

Kızılcık Şerbeti dizisine kadına şiddet nedeniyle verien 5 kez yayın durdurma cezası kararı kanala ulaştı.

Kızılcık Şerbeti dizisinin yayın durdurma cezası bu akşam tebliğ edildi

Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen 5 kez yayın durdurma cezası kararı bu akşam saatlerinde Show TV’ye tebliğ edildi. Kanal pazartesi günü karara karşı itiraz hakkını kullanacak. Ancak itiraz talebi olumsuz sonuçlanırsa 7 Nisan tarihinden itibaren 5 hafta boyunca “Kızılcık Şerbeti” dizisi ekrana gelemeyecek. Yani belki de bu akşam seyirciler fenomen diziyi verilecek aradan önce son kez izliyor olacaklar.

Televizyon tarihinde bu ceza bir dizi için ilk kez uygulanacak. Daha önce benzer bir karar Yasak Elma için verilmiş ancak yapılan itiraz olumlu sonuçlanmıştı. Bu kez ise kararın 7 Nisan itibariyle uygulanması zorunlu tutuldu. Eğer Show TV’nin itirazı mahkeme tarafından reddedilirse 7 Nisan, 14 Nisan, 21 Nisan, 28 Nisan ve 5 Mayıs tarihlerinde Kızılcık Şerbeti’nin yerine RTÜK tarafından gönderilen belgeseller yayınlanacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
Yürek Çıkmazı dizisinde önemli değişiklik

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir