1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Aras Bulut İynemli'ye gelen Disney Plus sorusuna yapımcı yanıt verdi

İlki 3 Kasım, ikincisi ise 5 Ocak'ta olmak üzere iki film olarak sinema salonlarında seyirciyle buluşacak olan "Atatürk"ün yapımcısı Saner Ayar, Disney Plus'la ilgili açıklama yaptı.

Aras Bulut İynemli’ye gelen Disney Plus sorusuna yapımcı yanıt verdi

Disney Plus‘ta yayınlamaması tepkilere neden olan 6 bölümlük “Atatürk” dizisi ilki 3 Kasım, ikincisi ise 5 Ocak’ta olmak üzere iki film olarak sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Birinci filmin galası Atatürk Kültür Merkezi‘nde yapıldı. Filmin Mustafa Kemal‘i Aras Bulut İynemli‘ye yöneltilen Disney Plus sorusuna projenin yapımcısı Lanistar Medya’nın patronu Saner Ayar yanıt verdi.

Saner Ayar “Her işin, her projenin bir sözcüsü olur. Bu işin sözcüsü benim ve ben oyuncularımızdan rica ettim. Bu ricamı kırmadılar. Bu konudaki cevapları benim vermem gerekiyor’ dedim…

Disney’in bu kararı Türkiye’ye özel bir karar değil. Disney’in bu kararı Amerika dışındaki tüm pazarlarda yerel üretimi durdurmak üzereydi. Neden diğer projelerle ilgili ses çıkmadı, sadece Atatürk’le ilgili çıktı. Onun nedeni Atatürk’ün büyüklüğü… Türkiye’de Disney’in yaptığı diğer bütün dizilerde durduruldu ve Disney platformunda yer almıyor.

Bunların hiçbiri Atatürk gibi gündem olmadı. Çünkü Atatürk gibi büyük bir dünya liderinden bahsediyoruz. Bu tüm dünyada Disney’in aldığı stratejik değişim kararı, Atatürk’e özel alınmış bir karar değil… Bunu size rahatlıkla söyleyebilirim. Bu arada Disney platformunda olsaydı sadece Disney’in üyeleri izleyebilecekti. Bugün dünyadaki bütün sinemaseverler izleyecek. Bütün kıta Avrupa’sında, 19 Arap ülkesinde, Bangladeş’te, Endonezya’da, Vietnam’da, Kore’de ve Pakistan’da izlenecek. Muhtemelen Çin’de de ve ocak ayından sonra da Amerika’da vizyona girecek.  Eylül itibariyle yine dünyanın en büyük platformlarından bir ya da birkaçında aynı anda yayında olacak ve daha sonra ve dünyadaki bütün free TV’lerinde yayında olacak. Disney’de kalsaydı bu kadar erişim olmayacaktı” dedi.

“Atatürk’ün tanımıyorlar, Atatürk’e tanıdıkça sevecekler tanırsa daha çok sevecekler bu bu film daha çok ona hizmet edecek…” diyen yapımcı Saner Ayar, projenin yapılış sürecini paylaştı:

“Biz 2019 yılında bu filmi çekme kararı aldık ve senaryosunu hazırladık. Önce HBO’yla görüştük. HBO dünyada Amerika dışında üretim yapmama kararı alınca Disney geldi ve ‘Bize üretir misiniz?’ dedi. Biz bunun üzerine Disney’le anlaştık… Disney’le anlaştığımızda zaten bütçenin % 65’ini harcamıştık ve sete çıkmak üzereydik, oyuncu kadromuz tamamdı, senaryomuz tamamdı. Disney’le gerçekten iyi de bir işbirliğimiz vardı. Ancak Disney’in uluslararası kararı bu yönde olunca artık buradaki yöneticilerin de yapacağı bir şey yoktu. “

thumbnail
Önerilen Yazı
Dilek Taşı dizisiyle ilgili flaş gelişme

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir