1. Anasayfa
  2. Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Türk sinemasının usta yapımcısı Üstün Karabol vefat etti

İstanbul Kanatlarımın Altında ve Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin yapımcılığına imza atan Umut Sanat'ın kurucularından Üstün Karabol vefat etti.

Türk sinemasının usta yapımcısı Üstün Karabol vefat etti

Ünlü film dağıtım şirketi Umut Sanat‘ın kurucularından Üstün Karabol 87 yaşında aramızdan ayrıldı. “İstanbul Kanatlarımın Altında” ve “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” gibi sinema tarihine geçen filmlere yapımcı olarak imza atan ve sinemaya birçok değerli katkısı olan Karabol, bugün tedavi gördüğü hastanede kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Feriye Lokantası’nın da eski sahibi olan Üstün Karabol, 4 Şubat Pazar günü öğlen vakti Anadolu Hisarı Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek. Üstün Karabol, aynı zamanda başarılı yapımcı Nida Karabol’un da babası…

thumbnail
Önerilen Yazı
TRT’nin Rüzgâr Aksoy’lu ramazan dizisi sete çıktı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir