1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Fikret Kuşkan bu kez aktörlüğünü değil, kalemini konuşturdu

Oynadığı projelere güçlü oyunculuğuyla büyük değer katan ünlü aktör Fikret Kuşkan, kaleme aldığı “Tuhaf Bir Serüvendir Bu Hayat” yazısıyla dikkat çekti.

Fikret Kuşkan bu kez aktörlüğünü değil, kalemini konuşturdu

Ünlü aktör Fikret Kuşkan en üretken oyuncular arasında yer alıyor. Son olarak Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle seyirci karşısına çıkan usta aktör yazarlık yönüyle de dikkat çekiyor. Kitap yazması için teklifler de aldığı konuşulan Kuşkan Ulus Sanat adlı internet sitesine bir yazı kaleme aldı. “Tuhaf Bir Serüvendir Bu Hayat” başlığıyla kaleme aldığı yazıda ünlü oyuncu “Ben hayatım boyunca arkama bakmadım. En güzel yıllarım, belki de henüz yaşanmadı. Yirmili yaşlarda yere bakarak yürürdüm. Otuzlarımda ileri doğru bakmaya başladım. Kırklı yaşlarımda, belki olgunluk belirtisidir, gözlerim daha uzaklardaydı. Şimdi ellili yaşlarımın ortalarındayım; gözlerim daima ufukta. Zaman zaman geçmişimiz harikuladeymiş gibi hissederiz. Bunca deneyimden sonra, beni zihnen yanıltabilecek, aldatabilecek, tuzağa düşürecek akıl oyunlarına izin vermek istemiyorum; beynimin frenlerine basmalıyım…” cümlelerime yer verdi.

Hayata dair öğrendiklerini kadim sözler eşliğinde paylaşan Kuşkan cümlelerine şöyle devam etti:

“Gizli Yüz filmindeki fotoğrafçı karakteri de, Babam ve Oğlum ’un Sadık’ı da, İki Başlı Dev’ in Hakan Özkan’ı da elbette belli bir araştırmanın, çalışmanın, yeteneğin, becerinin eseri, ancak onlar en fazla da düşüncelerimin eseridir. Çalışmak önemli. “Mânâlı bir hayat için kendinize uzak, büyük bir gaye koyun…” diyordu ya, Halil İnalcık. Ardından da diyordu ya: “Sonra da onu gerçekleştirmek için çok çalışın!” Ben de çalıştım, çok çalıştım hem. “Para, yetecek kadar olsun. Kendinizi servet yığma hırsına kaptırmayın, ama bir eviniz olsun” diyordu. Ne çok şey öğretti bana bu bilgelerden gelen hayat, dersler… Daha yapılacak çok işimiz var. Çok ama çok çalışmalıyız. Bizi çalışmak kurtarır. Son nefesimi verirken de ölmeyi öğreneceğim. “

thumbnail
Önerilen Yazı
Gonca Vuslateri anne oldu… Hoş geldin Asya bebek
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir