1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Dilan Çiçek Deniz sahnede kendisini izlediğini sanan tiyatro seyircisine tarihi ayar

Ünlü oyuncu Dilan Çiçek Deniz, bir tiyatro seyircisinin “Amadeus” oyununda kendisini izlediğini sanarak yaptığı eleştiriye ateş püskürdü.

Dilan Çiçek Deniz sahnede kendisini izlediğini sanan tiyatro seyircisine tarihi ayar

Dilan Çiçek Deniz 4 sezondur tüm temsillerini kapalı gişe oynayarak 260 bin seyirciye ulaşan “Amadeus” oyunundaki Konstanz rolünü ödüllü oyuncu Özlem Öçalmaz’la dönüşümlü olarak oynuyor. Ünlü oyuncu dün AKM’deki gösteride olmadığı halde bir seyircinin hakkında yaptığı eleştiriye isyan etti.

Seyirci şu tweet’i attı: “Dün Amedeus‘u sahnede izledim. Uyarlama güzel, fakat Mozart‘ın eşini canlandıran kişinin seçiminin son derece seksist (Cinsiyetçilik) buldum. Bu rolü oynayabilecek birçok kadın sanatçı varken, oyunculuk becerisi olmayan popüler manken Dilan Çiçek Deniz‘in tercih edilmesi akıl alır gibi değildi. Bir taraftan Tansu Biçer, Kevork Türker, Selçuk Yöntem gibi deneyimli ve yetkin erkek tiyatrocular öte yandan ise Dilan Çiçek Deniz… Toplumun kadından beklentisinin sadece güzellik olmasının toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl dağıtıldığının adeta bir örneğiydi…”

Bu duruma tepki gösteren Dilan Çiçek Deniz, “İşte kadın oyuncuların maruz kaldığı ön yargıya bir örnek… Sahnede kimi izlediğinin farkında bile olmadan yapılan, tam da bahsettiği seksist yaklaşım… Fiziksel özelliklerinden dolayı kadınların maruz kaldığı karanlık zihniyet… Dün oyunda ben yoktum, sahnede olan yetenekli, güzel meslektaşım Özlem de eminim şahane bir performans göstermiştir…” mesajını yayınladı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Hafsanur Sancaktutan’a Kerem Bürsin’in o açıklaması soruldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir