1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Cem Karaca filminin kaderi salı günü belli olacak

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca 26 Ocak’ta seyirciyle buluşan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin yayından kaldırılması için mahkeme kararı aldırmıştı. Filmin vizyonda kalıp kalmayacağı salı günü netlik kazanacak.

Cem Karaca filminin kaderi salı günü belli olacak

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatını anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi bir haftada 142 bin 199 gişe ve 18 milyon 750 bin 336 TL hasılata ulaştı. Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, kendisinden izin alınmadığını belirttiği filmin vizyondan kaldırılması için tedbir kararı aldırdı. Mahkeme İlkim Karaca’nın 90 milyon bütçeli film için 3,5 milyon TL yatırması karşılığında filmin durdurulmasına hükmetti. Paranın yatırılma süresi salı akşamı bitiyor. Film bu arada vizyonda seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nden tedbir kararı aldıran İlkim Karacanın geçen hafta cumartesi sabahı Kanyon’da 10.45 seansında kızı Martı Balamir’le filmi izlediği ortaya çıktı.

Filmin açılış sahnesinde “Cem Karaca’nın hayat hikâyesinden esinlenilmiştir” açıklamasını görünce “Dakika bir, gol bir dediği” ve filmin gerçek Cem Karaca’yı yansıtmadığını görüp üzüldüğü belirtildi. İlkim Karaca’nın ayrıca yakın çevresine “Bu davayı açmakta ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım” dediği de öğrenildi.

Film Cem Karaca’nın Feride Balkan’la evliliğinden dünyaya gelen oğlu Emrah Karaca’nın danışmanlığında çekilmişti. Emrah Karaca, İlkim Karaca’nın yapımcılardan 16 milyon TL istediğini, isteği yerine getirilmeyince de filmi durdurmak için mahkemeye başvurduğunu öne sürmüştü.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Bir Sevdadır” dizisinde bir dizi değişiklik

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir