1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Türkan Şoray’dan Altın Koza'da duygulandıran Atatürk konuşması

Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın “Sinemanın Yüzü Özel Ödülü”ne layık görüldüğü 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyiler ödüllendirildi.

Türkan Şoray’dan Altın Koza’da duygulandıran Atatürk konuşması

Bu yıl 30. kez Adana Altın Koza Film Festivali’nin kapanı töreni unutulmaz anlara sahne oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında, 30. kez düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ödül törenini Yetkin Dikinciler ve Gülay Afşar sundu. Türk Sineması’nın 60 yılında var olan usta oyuncu Türkan Şoray ile Kadir İnanır’a “Sinemanın Yüzü Özel Ödülü” takdim edildi.

Ödülünü Zeydan Karalar verdi Türkan Şoray duygulandıran bir Atatürk konuşması yaptı ve şunları söyledi:

Ben bugün bu ödülü, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kadınlara verdiği haklar sayesinde alıyorum. Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’e çok şey borçluyum ve minnet doluyum. Cumhuriyet’in bir sanatçısı olmak benim için gururların ve onurların en büyüğü’’ diyerek genç sinemacıları da unutmadı. Sanatçı ‘’Genç sinemacı arkadaşlarımıza bir miras bıraktık. Onlar bu mirası, yurt içindeki ve yurt dışındaki başarılarıyla daha da ileriye götürdüler. Hepsi çok yetenekli ve başarılı. Onları alkışlamak istiyorum…

Ödülü Merve Dizdar’ın elinden alan Kadir İnanır ise “Mesleğimize gösterilen saygının böylesine güzel bir organizasyonla sizlere ulaşmasını sağlayan herkese, festival emekçilerine şükranlarımı sunuyorum. 2013 yılından beri barış diyorum. Ellerimizi birleştireceğiz, kalplerimizi kucaklaştıracağız ve büyük barışı mutlaka sağlayacağız. Dünyanın en güzel ülkesini burada yaşayan milyonlarca insan festival alanına çevirecek. Hep birlikte ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye, diyeceğiz’ konuşmasını yaptı. Daha sonra el ele sahneye çıkan iki usta oyuncu dakikalarca ayakta alkışlandı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Mahsun Kırmızıgül 8 yıl sonra dizi setlerine geri dönüyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir