1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Taner Ölmez: Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi

Taner Ölmez “Hayatla Barış” filminde Ampute Futbol Milli Takımı’nın yıldız futbolcusu Barış Telli’ye hayat verdi.

Taner Ölmez: Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi

Küçük yaşta yaşadığı talihsiz kazadan sonra bir bacağını kaybeden Barış Telli‘nin, Ampute Futbol Milli Takımı oyunculuğuna ve ardından da Avrupa şampiyonluğuna uzanan mücadele dolu hayat hikayesinin anlatıldığı ‘Hayatla Barış’ filminin basın toplantısı yapıldı. Taner Ölmez’in Barış Telli’yi canlandırdığı filmin muhteşem oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu. ‘Hayatla Barış’, 23 Şubat’ta vizyona girecek.

Barış Telli’yi oynayan Taner Ölmez, “Benim için özel bir proje… Farklı bir iş. Çalışması çok zordu. Fiziksel anlamda inanılmaz zordu. Barış yükümün yüzde 70-80’ni aldı. Duygusal anlamda Barış ve arkadaşları çok müsade etmedi. Hemen beni aralarına aldılar. Aralarında yabancılık çekmedim. Fiziksel anlamda zorlandım. Değnekle iki tur atın bakın neler oluyor. Böyle iyi insanın hayatını oynamak çok değerli. Her dakika yanımdaydı. Eve iş götürdüğüm projeydi. Ellerimde nasırlar var geçmedi. İyi ki varlar ama… Türkiye’de yapılmış en büyük prodüksiyonlu gerçek bir umut filmi… Bu filmde de insanlar ağlayacak ama sonunda umutlu ayrılacaklar. Futbol Türkiye’de en sevilen şey. Bu filmin, dili, dini ve ırkı yok” dedi.

Telli, “Duygusal anlar yaşıyorum. Kendimi spora adayan biriyim. Sadece spor değil, bir insana umut ve dokunmak için yola çıktım. Taner beni çok güzel yansıttı. Yıllar önce Taner’i izlediğim zaman, ‘Ne kadar çok bana benziyor’ demiştim. Sonra beni canlandırdı. Taner’in elleri patlamasına rağmen, ‘Yarın dinlenelim’ diye söyledim ama o devam etti, çalıştı. Koltuk değnekleriyle ona ödev verdim. İnsanlar yaşarken de anılmalı…Bu film bu yönüyle de bambaşka bir proje. Bu filmi Türkiye’den sonra dünyaya da izletmek istiyoruz” diye konuştu. Bülent İnal, “Bu serüven hepimize güzel anlar yaşattı. Barış özel biri… Hayatı hepimizi etiketledi, İzleyen herkesin üzerinde de kalıcı hisler bırakacak ” şeklinde konuştu.

Nazan Kesal, “Her insanın karakteri kaderidir düşüncesinden yola çıkarak Barış’ın o kadar güçlü karakteri ve kişiliği varmış ki hayal kurmayı, umudu elden bırakmayan özel biri… Böyle projede olmak gurur verici. İnsana dair evrensel bir film. Gerçek bir umut hikayesi… Barış’lara umut olacak. Ailelere, özellikle annelere sesleniyorum bu anlamda evlatları varsa bu filmi izlesinler. Cesaret bulacakları film” ifadelerini kullandı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Halil İbrahim Ceyhan’ı geren “Melisa Döngel” sorusu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir