1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Cem Karaca’yı canlandıran İsmail Hacıoğlu: 300 saat çalışıp şarkıları ben okudum

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’yı “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde seslendiren İsmail Hacıoğlu’nun şan dersleri ve stüdyoda 300 çalıştığı ortaya çıktı.

Cem Karaca’yı canlandıran İsmail Hacıoğlu: 300 saat çalışıp şarkıları ben okudum

İsmail Hacıoğlu’nun Cem Karaca’ya hayat verdiği “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi merakla bekleniyor. İsmail Hacıoğlu filmin çekileceğini duyunca menajeri Abdullah Bulut’a “Cem Karaca çekiliyormuş, bir şey yapmamız lazım dedim. Baktılar ettiler ama başka isimlerle görüşülüyordu. Başka yönetmenle, başka yapımcılarla… Sonra bir şekilde iş geldi. Allah’tan istedim. Sonra Cem Öget’le tanıştık, bir daha da zora ayrılırız gibi duruyor. Hiçbir şey olmasa bile bu işten hayatıma çok değerli insanlar kaldı. Cem Öget, Yüksel Aksu, Yasemin Yalçın…” dedi.

 

İsmail Hacıoğlu, Cem Karaca’nın rock şarkılarını özellikle kendisinin okumak istediğini belirtti ve şöyle konuştu:

Yüksel (Aksu) abi ile oturduğumda ‘Şarkıları ben okuyacağım değil mi abi?’ dedim. ‘Nasıl yani sen mi okuyacaksın?’ dedi. En azından deneyelim dedim. Önce bir bakın bakalım tadındaydı. Sonra Cem Öget’le tanıştım. Bana Cem Karaca şarkıları okuttu… Çalışınca oluyor galiba… Bu arada bu bize göre… Seyirci kararını verecek en sonunda… Tabii ki onlar konuşacak. En son o olmuş ya da olmamış diyecek. Bizim şan dersi ve stüdyo süresiyle 300 saati geçmişiz. Film için dişler yapıldı, saçlar, sakallar yapıldı. 2,5-3 saat her gün makyajım sürdü. En çok o zorladı beni, son dönemlerde kilo vermiştim. Güzel denk geldi. 62 kiloda yakaladık birbirimizi…”

thumbnail
Önerilen Yazı
“Saplantı” dizisinden bir flaş ayrılık daha
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir