1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Atatürk filmi 10 günde 750 bin gişe yaptı

Aras Bulut İynemli'nin başrolünü oynadığı "Atatürk" filmi hafta sonu 279 bin 592 seyirci tarafından izlenerek ilk on gününde 750 bin 120 seyirciye ulaştı.

Atatürk filmi 10 günde 750 bin gişe yaptı

“Atatürk 1881 – 1919” filminin 10 günlük gişe rakamları belli oldu. Aras Bulut İynemli‘nin başrolünü oynadığı film ikinci hafta sonunda seyirci sayısını artırdı. Lanistar Media imzalı film hafta sonu 279 bin 592 seyirci tarafından izlendi. Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği film ilk on gününde 750 bin 120 seyirciye ve toplam 85 milyon 344 bin 453 TL hasılata ulaştı.

Filmin yapımcısı Saner Ayar, Ceyda Düvenci’nin sunduğu Bambaşka Sohbetler’e konuk oldu ve şöyle konuştu:
“Filmin 14 milyon 700 bin dolar sadece prodüksiyon tarafı… Şu an 25 milyon dolardayız. Dijital platform geldi ve dedi ki ‘Biz bu işi istiyoruz ve cumhuriyetin 100. yılında gireceğiz.’ Bu arada biz bütçenin yüzde 65-70’ini harcamışız, kostümler hazır her şey hazır… Hadi yapalım dedik, başladık. Birçok finansal konuda önümüzü açtılar, rahat ettik, paramızı aldık, çok mutluyuz. Sonra dediler ki ‘Biz de Türkiye’den gidiyoruz ama biz Türkiye’yle birlikte dünyadaki Amerika dışındaki bütün ülkelerde operasyonumuzu kapatıyoruz. Platform Türkiye’den çıkma kararı aldı. Atatürk‘le birlikte sipariş ettikleri hiçbir proje yok ortada, hepsini kendi sistemlerinden indirdiler…
Bu karar platform açısından çok teknik bir karardı, bütün dünyada biz lokal içerik üretmeyi durduruyoruz ve lokal içeriklerin tamamını sistemimizden kaldırıyoruz, bu Türkiye’de de bütün Asya’da da her yerde uygulandı. Fakat bir tane sıkıntı vardı, bu kaldırılan içeriklerden biri Atatürk‘dü. Konu Atatürk olunca, Cumhuriyetin 100. yılı, bizlerin hassasiyeti; tabii lobicilik dediğiniz şey aslında olayları değiştirmek ya da olayları sizin istediğiniz şekilde oluşturtmak değil, olmuş bir olayı siz yapmışsınız gibi davranmak en büyük lobi faaliyeti. Aslında yapılan buydu.” 
thumbnail
Önerilen Yazı
Show TV’nin iki yeni dizisinin yayın günleri belli oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir