1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

TRT'nin Rüzgâr Aksoy'lu ramazan dizisi sete çıktı

TRT’nin Rüzgâr Aksoy’lu ramazan dizisi sete çıktı

TRT 1 ekranında Ramazan ayı boyunca hafta içi her akşam izleyici ile buluşmaya hazırlanan “Aziz Mahmud Hüdayi: Aşkın Yolculuğu” dizisi sete çıktı. Başrolünde Rüzgar Aksoy’un yer aldığı dizi Aziz Mahmud Hüdayi’nin hikayesini anlatacak.

Dizinin konusu ise şöyle;

Mahmud, Kahire’den Bursa’ya kadı naibi olarak atanır. Şehirde adaletin tesisi için Kadı Nazırzade ile birlikte çalışırken, Şeyh Üftade ile tanışır. Kadı olma hayalleri kurmuş ve bunu başarmıştır. Ancak Üftade hazretleri ona bambaşka bir hayatın kapılarını aralayacaktır…

Yönetmenliğini Kamil Aydın’ın yaptığı, senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı dizinin başrolünü Rüzgar Aksoy üstlenirken, dizinin kadrosunda ayrıca Cem Kurtoğlu, Duygu Gürcan, Hakan Örge ve Tuğba Melis Türk gibi başarılı isimler yer alıyor.

Rüzgar Aksoy (Aziz Mahmud Hüdayi), Cem Kurtoğlu (Üftade), Duygu Gürcan (Safiye), Hakan Örge (Dilaver), Tuğba Melis Türk (Zişan), Yaşar Aydınlıoğlu (Nazırzade), Barış Başar (Yosef), Nadir Ersoy (Sermüderris Yusuf Hoca), Salih Bayraktar (Mustafa Hoca), Burak Alp Yenilmez (Subaşı Doğan), Furkan Karaca (Mustafa), Mert İnce (Mehmed), Aydın Şentürk (Beyoğlu Rıfat), Onurcan Kaplan (Orhan), Denizhan Kınacıgil (Muhammed), Anıl Dal (Subaşı Oğuz), Efe Berke Yılmaztürk (Yusuf), Nizamettin Özkaya (İpekçi Emini Tahir)

 

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir