1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

TRT Dijital'e bir flaş dizi daha; Biltmore Oteli Cinayeti

TRT Dijital onlarca kaliteli içeriğine bir yenisini daha ekledi.

TRT Dijital’e bir flaş dizi daha; Biltmore Oteli Cinayeti

TRT Dijital’in mart ayında yayında olması planlanıyor. Şubat ayında büyük bir lansmanla duyurusu ve logosu tanıtılacak olan platforma Heybe Film de bir dizi çekiyor. Başta 6 bölüm olarak düşünülen, daha sonra da 8 bölüme çıkarılan dizinin kod adı; Biltmore Oteli Cinayeti… Diziyi Şevki Es yönetiyor. Döküdrama türündeki dizinin çekimleri Antalya’da sürüyor.

Teoman Kumbaracıbaşı “Yanıkyan”, Caner Kurtaran’ın “Mehmet Baydar”, Burak Sevinç’in “Bahadır Demir”e hayat verdiği dizide Gaye Gürsel “Helen”i oynuyor.

Oya Unustası dizide Sina Baydur karakterini oynuyor. Unustası dizide suikaste kurban giden Büyükelçi Bahadır Demir”in eşine hayat veriyor. Döküdramada 27 Ocak 1973’de Biltmore Otelinde kendisini İranlı iş adamı olarak tanıtan Yanıkyan’ın gerçekleştirdiği ürkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir suikastinin iç yüzünü öncesini ve sonrasını anlatıyor. Olayın gerçek şahitlerinin röportajları ile dramanın bir arada ilerlediği dizide Kaan Turgut da “Minier” rolünü canlandıracak.

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir