1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

İşte Süper Kahraman Altay dizisinin oyuncu kadrosu

T World Entertainment, TRT Dijital için çektiği Süper Kahraman Altay dizisi merakla bekleniyor.

İşte Süper Kahraman Altay dizisinin oyuncu kadrosu

Süper kahraman dizisi Altay iddialı kadrosuyla geliyor. T World Entertainment, TRT Dijital platformunda izleyiciyle buluşacak olan süper kahraman dizisi Altay’ın oyuncu kadrosunu açıkladı. Kadroda Elif Doğan, Aslı Sümen, Batuhan Bayar, Beste Kökdemir, Cem Özer, Cemil Büyükdöğerli, Çetin Sarıkartal, Muhammet Uzuner ve Toprak Sergen gibi Türkiye’nin önde gelen isimleri yer alıyor. Marvel’s Agents of SHIELD, Lost, Criminal Minds gibi önemli projeleriyle tanınan Bobby Roth ise projenin genel yönetmenliğini üstleniyor. 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak dizi 2023 yılında TRT Dijital platformunda izleyiciyle buluşacak.

Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni olan dizi, Doğu medeniyeti ve bilimin altın çağından ilham alıyor. T-World’de 35 kahraman farklı kültür ve coğrafyaların günümüzde geçen hikayelerini izleyicilerle buluşturacak.T World’un süper kahramanları çevre sorunları, salgın hastalıklar ve savaş gibi küresel felaketlerin yanında evrendeki bir dizi kötü adamla savaşırken merhamet ve vicdandan uzaklaşmadan en son teknoloji, bilim ve kadim bilgiyi kullanarak daha iyi bir gelecek inşa etmek için mücadele edecek.

Popüler süper kahraman dizilerinin rakibi olacak birçok dizi, film, oyun ve çizgi romanı hayata geçirecek T World Evreni’nin yapımcılığını Raif İnan, Bülent Turgut ve Erdal Bozkuş üstleniyor. Evren konsepti ve karakterleri Bülent Turgut ve Halid Şimşek tarafından tasarlanırken, süper kahraman karakterlerin 3D dijital dublörleri Onur Can Çaylı tarafından hazırlandı. Bobby Roth’un genel yönetmenliği üstlendiği dizide diğer yönetmenler Kerem Çakıroğlu ve Hamit Coşkun… Canlı aksiyon sahnelerini ise Örümcek Adam ve Titanik gibi dünyaca ünlü filmlerle tanınan Dusan Hyska yönetti.

T World Entertainment’ın yapımcılarından Raif İnan Altay ile ilgili; “Antik Doğu kültürü ve bilgeliği sinema endüstrisinde yeterince temsil edilmiyor. Dünyanın en önde gelen medeniyetlerinden birinin bu sektörde daha fazla yer alması ve anlatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu, T World Evreni’ni tasarlarken bizim için ilham kaynağı oldu. Derin matematik, cebir, geometri bilgisi; Orta Doğu ve çevresinde fizik ve astronomideki çığır açan gelişmelerle birlikte, Doğu kültürünün temeli oldu. Bir aydınlanma çağını yansıtan bu bilgi birikimi ve mirası gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

T World Entertainment’ın yapımcılarından Bülent Turgut ise projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu projeye ‘Yüzyıllardır yaşadığımız coğrafyanın süper kahramanı kim?’ diye sorgulayarak başladık. 1400 yıllık bir zaman dilimini kapsayan bu evreni böyle inşa ettik. Tarihe gönderme yapan kostümlere sahip süper kahramanlarımız, insani özellikleriyle ön plana çıkıyor. Çekimler, ana karakterlerimiz olan süper kahramanların ekolojik sorunlara, savaşlara, çatışmalara, salgın hastalıklara ve gezegenimizi kıyamete sürükleyen diğer felaketlere karşı savaştığı T- World Evreni’nin çeşitli boyutlarını yansıtan setler arasında geçiş yapan çok yoğun bir programla başladı.”

Dizinin oyuncu kadrosu alfabetik sırayla şöyle; Abdullah Cersel, Alper Saldıran, Aslı Sümen, Batuhan Bayar, Begüm Birgören, Beste Kökdemir, Cem Özer, Cemil Büyükdöğerli, Çetin Sarıkartal, Elif Doğan, Fırat Doğruloğlu, Hakan Ummak, Hasan Yalnızoğlu, Muhammet Uzuner, Süreyya Güzel, Toprak Sergen ve Türker Fırat…

thumbnail
Önerilen Yazı
Kıvanç Tatlıtuğ’un annesini Nur Sürer, abisini Nejat İşler mi oynayacak?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir