1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Sandık Kokusu dizisiyle ilgili Cemal Şan’dan şok tweet

Ünlü yönetmen Cemal Şan bu akşam ilk bölümü seyirciyle buluşan “Sandık Kokusu” dizisinin aynı isimle 15 yıl önce Kanal D’ye hazırladıkları bir diziden alındığı iddia etti.

Sandık Kokusu dizisiyle ilgili Cemal Şan’dan şok tweet

Sandık Kokusu dizisi bu akşam Show TV’de seyirciyle buluştu. Demet Akbağ, Özge Özpirinçci, Necip Memili ve Metin Akdülger’i buluşturan dizi, “Yasak Elma” ve “Kızılcık Şerbeti” gibi fenomen projelere imza atan Melis Civelek ve Zeynep Gür imzası taşıyor. Melis Civelek ilk bölümde otobüste kaybolan çocuk hikâyesinin Kızılcık Şerbeti’nde de Nilay rolüne hayat veren kızı Feyza Civelek’in bizzat yaşadığı olaydan esinlenerek yazdığını açıklamıştı.

Ünlü yönetmen Cemal Şan ise bu akşam attığı tweet’te “Yaklaşık on beş yıl önce bir filmden ilham alarak İlker Barış ve ekibine ben yazdırmıştım. Sandık Kokusu adı da özgündür ama ne hikmetse dizi aynı isimle çekiliyor, ne benim ne de senaristin haberi yok. Büyük cesaret valla. Hadi ben alıştım, senariste yazık değil mi?” mesajını yayınladı. Cemal Şan 15 yıl önce aynı isimli, konusu da neredeyse aynı olan diziyi Avşar Film’in patronu Şükrü Avşar’ın Kanal D’ye hazırladığı ancak projenin çeşitli sebeplerden dolayı o dönem çekilemediğini belirtti. Cemal Şan, İlker Barış’ın diziyi yazdığı dönemde Melis Civelek’in de Kanal D’nin yöneticisi olduğunu belirtti ve “İlker Barış dava açarsa ben de destek veririm. Bu olacak iş değil” dedi. Meslek birliği Senarist-Bir’in de kurucuları arasında yer alan İlker Barış’ın konuyu yargıyı taşıyıp taşımayacağı merak konusu oldu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Aslıhan Güner “Yalan” dizisiyle dönüyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir