1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızıl Goncalar’ın yönetmeni Ömür Atay'dan dizi sektörüne serzeniş

Dün Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK tarafından Kızıl Goncalar dizisine verilen 2 kez program durdurma ve 9 milyon cezayı onayladı. Dizinin yönetmeni Ömür Atay’dan sansür tepkisi geldi.

Kızıl Goncalar’ın yönetmeni Ömür Atay’dan dizi sektörüne serzeniş

Kızıl Goncalar dizisine uygulanan sansür dizi dünyasına bomba gibi düştü. Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin RTÜK tarafından verilen cezayı onaylaması nedeniyle FOX’ta yayınlanan dizi ekran gelmedi. Önümüzdeki hafta da yayınlanamayacak olan dizinin yerine RTÜK’ün seçtiği belgeseller ekranda olacak. Dizinin yönetmeni Ömür Atay “Bu gece yayın yok. Sektörden sansüre hayır diyen de neredeyse hiç kimse yok. Özgür düşünceye ve üretime yönelik bir sansür operasyonu yürütülüyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz. Seyircilerimize selam olsun” mesajını yayınladı.

Dizinin Sadi Hüdayi’si Erkan Avcı “Kafamızı çevirip gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye…” mesajını yayınladı.

Kızıl Goncalar’a uygulanan yasağa Mustafa Sandal “Sansüre hayır… KızılGoncalar 100. yılında hedefleri bu kadar büyük olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sansür yakışmaz” mesajıyla karşılık verdi. Yargı dizisinin başrol oyuncuları Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu ve yönetmeni Ali Bilgin’in yanı sıra Nazan Kesal ve Reha Özcan gibi ünlü isimler de sansüre tepki gösterdi.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Aile” dizisinde Aslan’a yeni düşman geliyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir