1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Fikret Kuşkan’ın 150 dakikalık dizi isyanı: Bunlar topluma hiçbir şey vermez

Son olarak “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde efsane rockçının babası Mehmet Karaca’ya hayat veren Fikret Kuşkan 150 dakikalık dizilere isyan etti.

Fikret Kuşkan’ın 150 dakikalık dizi isyanı: Bunlar topluma hiçbir şey vermez

Fikret Kuşkan 150 dakikayı bulan dizi süreleriyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin basın toplantısında konuşan Fikret Kuşkan “Eskiden 40- 45 dakikalık dizilerimiz vardı ve onlar insanları yormuyorlardı, zorlamıyorlardı. Hem izleyici için, hem de oynayan için son derece kaliteli, güzel işlerin üretildiği 1990’lar vardı, 2000’lerin başları vardı” dedi.

Televizyon dizi tarihinin köşetaşı dizilerinden “Şaşıfelek Çıkmazı”nın 45 dakika olduğuna dikkat çeken Kuşkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önce 45 dakikayken, 50 dakikaya, 55 dakikaya 60-70-90 derken 150 dakikaya kadar diziler yapılmaya başlandı ve 3,5 saat aralara reklam girerek insanlar perişan bir halde yanaklarının kenarlarından, ağızların kenarlarından salyalar gelerek kafalarını embe basma tulumba gibi sallayarak bir dizinin bitmesini bekliyorlar, saat 00.30’ları buluyor. Bunlar topluma hiçbir şey vermeyecek şeylerdir… Çok daha sağlam Okan Uysaler’lerimiz vardı bizim… Türk edebiyatımızdan çok güzel işler çekebiliyorduk 45 dakikalık ve herkes haftaya heyecanla deli gibi bekliyordu…”

thumbnail
Önerilen Yazı
“Bambaşka Biri” dizisine usta oyuncu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir