1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Can Yaman’ın "El Turco" dizisinden ilk karesi ortaya çıktı

Ay Yapım’ın Macaristan’da çektiği "El Turco" dizisinin başrol oyuncusu Can Yaman’ın diziye ait bir karesi görücüye çıktı.

Can Yaman’ın “El Turco” dizisinden ilk karesi ortaya çıktı

Can Yaman’ın Yeniçeri Hasan Balaban’ı canlandırdığı “El Turco” dizisinin hangi dijital platformda yayınlanacağı Disney Plus’ın yerli içerik yayınını durdurma kararı aldığı günden büyük beri merak konusu… Ay Yapım’ın imza attığı, Uluç Bayraktar’ın yönettiği dizinin görüntü yönetmenliğini Tolga Kutluay yaptı. İngilizce çekilen 6 bölümlük dizinin senaristi unutulmaz projelerin yazarı Kerem Deren ve Çisil Hazal Tenim… Orhan Yeniaras’ın “El Turco2. Viyana Kuşatması’nın Bilinmeyen Yönleri” kitabından yola çıkılarak çekilen dizi için aylarca hazırlık yapan Can Yaman’ın ilk karesi görücüye çıktı.

Kerem Çatay’ın yıl sonunda yayınlanacağını açıkladığı dizi, 1683 yılında Osmanlı İmparatorluğu‘nun Viyana’yı kuşattığı yıllarda Yeniçeri askeri Hasan Balaban ağır yaralı halde İtalya’nın Moena kabasına sığınmasıyla başlıyor. Kasaba halkının tedavi edip iyileştirildiği yeniçeri askeri, kısa sürede halkın sevgisini kazanır, bölge halkından bir kızla da evlenen ve “El Turco” lakabını alan Osmanlı askeri feodal lordların halktan istediği haksız vergilere karşı halkı korumak için ayaklandırma çıkarır. Halkın en büyük destekçisi olur. Hasan Balaban’ı İtalyan halkı o kadar sever ki, El Turco lakabıyla asırlardır namı yürüyen bir kahramana dönüşür, Türk gelenekleri bölgede yaşatılmaya devam edilir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Demet Akbağ: İlk dizimde de Uğur Yücel’in yavuklusuydum

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir