1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisine bomba isim

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin kadrosuna çok özel bir oyuncu katıldı

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisine bomba isim

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi salı akşamları seyirciyi ekran başına topluyor. Yapımcılığını Güzel Adamlar Medya’nın üstlendiği dizinin kadrosuna yeni bir oyuncu katıldı.

Engin Benli, sevilen dizide Tatavlalı karakterine hayat verecek50 yaşında hayatın zorluklarını en ağır şekilde yaşamış, merhamet duygusuna sahip olmayan, hayatı boyunca bir kere bile ağlamamış bir karakter Tatavlalı.

Kim bu Tatavalı?

50 yaşında… İstanbul’un eski adıyla Tatavla, yeni adıyla Kurtuluş olarak anılan semtinde doğmuş… Hep sevdiği ve çok kültürlülüğünden beslendiği semtinin adıyla anılmış Tatavlalı… Zekası, öngörüsü, planlama ve yönetme kabiliyeti onu daha çocuk yaşlarda bile, arkadaşlarından ayıran özellikleriymiş. 10 yaşındayken babası annesini öldürmese, ortada kalan Tatavlalı, hayatta kalmak için sokağın kanunlarına uymak zorunda kalmasa, bambaşka yerlerde, bambaşka mevkilerde olabilecek kabiliyetlere sahipmiş… 12’sinde Tarlabaşı’nda kendinden yaşça büyük iki sokak çocuğuyla canını ve ekmeğini korumak için girdiği kavgada ikisini de yaralayıp, ıslahevine düşmüş… Islahevi onu soğuk sokaklardan kurtaran, düzenli sıcak yemeğe ve kitaplara kavuşturan bir barınak olmuş… 18’ine gelene kadar, neredeyse her kış, bilinçli ve düzenli olarak girmiş ıslahevine…

Hep okumuş yattığı koğuşlarda… Bulduğu her kitabı hatmetmiş adeta… Zaman içinde kitaplarla bilgisini, soğuk koğuşlarda, sokaklarda verdiği mücadele ile yeraltı dünyasındaki hakimiyet alanını geliştirmiş… Gücün zeka ve para olduğunu keşfettiği 20 yaşından sonra hiç cezaevine girmemiş… Sokaklara da dönmemiş… Bileğiyle suçu işleyen değil, bilgisiyle yöneten ve yönlendiren adam olmuş… Merhamet duygusuna sahip olmadığından mı, yoksa aklının duygularını yok edecek kadar baskın olmasından mı bilinmez, hayatı boyunca bir kere bile ağlamamış Tatavlalı… Kurnaz, merhametsiz bir düşman olarak Cezayir Türk’ün karşısına çıktığı ilk anda, ölüm ikilinin arasında kol gezmeye başlıyor. Ölüm kime dokunacak, kimi yıkacak… Bunu sadece kader biliyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Burcu Kara Can’ına kavuştu… İkinci kez anne oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir