1. Anasayfa
  2. Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Sinemanın acı kaybı... Ünlü senarist Safa Önal'ı kaybettik

Sinemanın acı kaybı… Ünlü senarist Safa Önal’ı kaybettik

Safa Önal sinemaya bir dönem damgasını vuran değerli senarist ve yönetmenlerin başında geliyordu. 91 yaşındaki Önal, bugün aramızdan ayrıldı. Yeşilçam’a sayısız eseriyle katkı sağlayan Önal’ın vefat haberini Senarist Bir “Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır” mesajıyla duyurdu. Filme çekilmiş 395 senaryosu olan Önal, bu alanda Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmişti. Safa Önal, ünlü söz yazarı Sezen Cumhur Önal‘ın da kardeşiydi.

Ünlü senarist ve yönetmen Safa Önal‘ın eserleri arasında “Vesikalı Yarim”, “Ah Güzel İstanbul”, “Ağaçlar Ayakta Ölür” vardı. Safa Önal, 1 Ağustos Salı günü öğle namazından sonra Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Üvey Anne” dizisinin yıldızı “Sen Büyümeye Bak” filminde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir