1. Anasayfa
  2. Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Prof. Dr. Naci Görür'den depremle ilgili çok önemli uyarılar

Ülkemiz dün gece sabaha karşı yüzyılın en büyük deprem felaketini yaşadı. Yaşanan depremle ilgili daha önce uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür’den depremle ilgili çok önemli uyarılar

Prof. Dr. Naci Görür uzun süredir olası depremle ilgili katıldığı yayınlarda bilgilendirme yapıyordu. Gece 04.17’de yaşanan 7.7 şiddetindeki depremle ilgili sabah saatlerinde “Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi” tweet’ini atan Prof. Dr. Naci Görür önemli uyarılarda bulundu.

  • “Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir.
  • Deprem bölgesindeki arkadaşlar, arabalarınızı kullanıp, trafiği kilitlemeyin. Sağlıklı iseniz evinizi terk edin varsa toplanma bölgelerine gidin. Evden çıkmadan elektriği, doğal gazı, suyu kapatın. Telefonlara sarılmayın, interneti tercih edin.
  • İlgililere sesleniyorum. Bölgedeki barajları kontrol ediniz. Bu depremden sonra Adana ve Hatay’a dikkat edilmeli. Yerel yöneticiler uyanık olmalı. Geçmiş olsun. Ölen insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara şifalar dilerim.
thumbnail
Önerilen Yazı
Ünlü oyuncu çiftten yardım çağrısı: Annemiz de enkaz altında

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir