Yapımcılığını MES Akademi’nin üstlendiği “Memleket Tamircisi” filmi TRT1’de 15 Temmuz akşamı yayınlanacak. Uğur Uzunok’un hem yapımcılığını üstlendiği, hem de senaryosunu Murat Koca ve Esma Koç’la beraber yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Berat Özdoğan oturuyor. İstanbul ve Kırklareli’de çekilen film 1921’de Sakarya Savaşı’nın bozkır sahneleriyle başlıyor.
KİM, KİMİ OYNUYOR?
Filmde Hande Doğandemir “Zeynep”, İsmail Ege Şaşmaz “Barış”, Hüseyin Avni Danyal “Nevzat”, Sinan Tuzcu “Gürkan”, Murat Han “Harun”, Selen Soyder “Melike”, Seda Yıldız “Fahim”, Hande Subaşı “Oya”, Ali İl “Binbaşı Cenk”, Hilmi Cem İntepe “Ayvaz” ve Devrim Kabacaoğlu “Tarık” rollerine hayat veriyor.

FİLMİN KONUSU
Memleket Tamircisi, kendini Sakarya Savaşı kahramanı Sütçü Ayvaz’ın torunu sayan oto elektrik ustası Barış’ın hikâyesini anlatıyor. Barış, sevdiği kadın Zeynep’i istemeye gittiğinde, yıllardır anlattığı şehit dede hikâyesinin “yalan” olduğu düşünülünce hem aşkını hem itibarını kaybeder. Üç yıl sonra, Zeynep başka biriyle nişanlanmak üzereyken, Barış hâlâ aynı yarayla yaşamaktadır. 15 Temmuz gecesi Polatlı’daki darbeci subaylar, Ankara’da kritik noktaları ele geçirmek ve füze sistemlerini kullanmak için harekete geçer. Darbeye karşı duran Binbaşı Harun, hamile eşi Melike’nin rehin alınmasıyla hainlerin baskısı altında kalır. Tesadüfen yolu Barış’la kesişen Harun, bu sıradan sanayi ustasının gecenin seyrini değiştirebilecek tek güvenilir kişi olduğunu fark eder.

Bir yanda 1921’de Sütçü Ayvaz’ın Sakarya’da bozkırın ortasında verdiği haberle bir Yunan birliğinin durdurulması, diğer yanda 2016’da Barış’ın sanayi esnafını peşine takarak darbecilerin füze planını bozma çabası paralel ilerler. Barış, hayatı boyunca “abartı egzoz” diye küçümsenen biri iken, o gece gerçekten memleketin tamircisine dönüşür: hem bozulan bir arabayı, hem kırılan bir aşkı, hem de hedefinden sapmak üzere olan bir ülkeyi onarmaya çalışır.