Ha Leylim şarkısının klibi nedeniyle halkında açılan “müstehcenlik soruşturması” nedeniyle ifade veren başarılı şarkıcı Mabel Matiz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“İKİ ERKEĞİN BAKIŞMASI SUÇ DEĞİL”
Şarkıcının ifadesinin tam metni: “Ben çağrınız üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınıza geldim. Üzerime atılı suçlamayı ve dosya kapsamını anladım. Savunmamı avukatlarım Dilek Gürsan Köçükasu ve Efsun Türker ile birlikte vermek istiyorum. Youtube isimli sosyal medya platformunda “Mabel Matiz” rumuzlu hesap üzerinden 10/08/2026 tarihinde yayınlanan “Ha Leylim” isimli şarkının sözleri ve müziği bana aittir. Başka birinin herhangi bir katkısı olmamıştır. Yaklaşık 2 sene önce bahse konu şarkıyı yazdım. Şarkıda aşkı ifade etmek istedim. Klipin konusunu oluşturan kurguyu yönetmen Sinan Tuncay ile beraber hazırlamıştık. Şarkı hareketli bir şarkı olduğu için Trakya düğünlerini canlandırmak istedik. Bahse konu Mabel Matiz rumuzlu Youtube hesabı tarafıma aittir ve ilgili videoyu ben hesabımdan yayınladım. Klip çekiminin oluşturulmasında ikimiz dışında herhangi bir kişinin katkısı yoktur. Aynı zamanda şarkının yapımcısı da benim. 2019 Senesinde kurmuş olduğum bağımsız plak şirketim “Pose Records” bana aittir. Youtube da paylaşmış olduğumuz videonun da altında ilgili yapım şirketi olarak ekledik. Şarkım bir sanat eseridir. Klipte müstehcenliğe ilişkin herhangi bir sahne, görüntü, gönderme bulunmamaktadır. Soruşturma kapsamında video klibinde yer alan iki erkeğin birbirine bakmasına ilişkin görüntü, aralarındaki ilişkinin niteliği ne olursa olsun müstehcenlik suçuna vücut vermemektedir. İki insanın birbirine bakması karşılıklı dans etmeleri suç değildir. Birbirlerine aşk ile de bakıyor olabilirler, nefret ile de bakıyor olabilirler, kırgınlıkla da bakıyor olabilirler. Bütün bunlar sinemanın sanatı, edebiyatın konusuna dahildir ve suçlanmamalıdır.
Sistematik bir şekilde yapmış olduğum çoğu eserden kimliğim üzerinden suç içerikli anlamlar çıkarılmasını kabul etmiyorum. Eserlerimi sürekli açıklamak zorunda bırakılmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. Aynı eserlerin başka bir sanatçı tarafından yapıldığı takdirde herhangi bir soruşturma açılıp açılmayacağını, aynı yorumların yapılıp yapılmayacağını samimiyetle ve naçizane kendi içimde sorguluyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.
MABEL MATİZ…”