1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Oyuncu Özlem Öçalmaz'dan Diyanet hakkında suç duyurusu

Oyuncu Özlem Öçalmaz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oyuncu Özlem Öçalmaz’dan Diyanet hakkında suç duyurusu
Özlem Öçalmaz Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukatı Ozan Yıldız vasıtasıyla mahkemeye başvuran ünlü oyuncu 12.02.2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan fetvanın halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçuyla kanunlara uymama tahrik suçuna sebebiyet vermesinden ötürü söz konusu fetvanın yazılmasında ve yayınlanmasında yetkili olan kişilerin bulunması ve suçların cezalandırılmasını talep etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi yetkileri hakkında suç duyurusunda bulunan Öçalmaz “Diyanet fetvasında evlat edinenle evlatlık arasında bir evlenme engeli doğmadığı ifadeleri kullanmıştı. Konuyla ilgili dava açmak isteyen tüm arkadaşlarımız ücretsiz hukuki destek vermeye hazırız ne kadar çok olursak o kadar güçleniriz” dedi.
thumbnail
Önerilen Yazı
Tolga Sarıtaş cenazesinde hıçkırıklara boğulduğu dostuna veda etti

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir