1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Murat Şeker: Bakanlığın Altın Portakal'dan çekilmesini herkes anlayışla karşılamak zorunda

Gişe rekorları kıran "Çakallarla Dans" film serisinin yönetmeni Murat Şeker, Melis Güvenç’in Youtube kanalına konuk oldu.

Murat Şeker: Bakanlığın Altın Portakal’dan çekilmesini herkes anlayışla karşılamak zorunda

Murat Şeker‘in “Aşk Mevsimi” filmi yeni yılda seyirciyle buluşacak. Şeker, Dilan Çiçek Deniz, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Duygu Sarışın’ın başrolünü paylaştığı filmle ilgili Şeker, “Film hüzünlü bir aşk hikâyesi… İzleyenler çok ağlayacak” yorumunu yaptı. “Defne” adlı yeni film projesi için de şimdiden çalışmaya başladığını anlatan Şeker, “Defne provokatif bir film olacak. Gözlerimizi kaçırdığımız şeylere kameramızı tutacağımız bir konu. Yaşanmamış olmasını dileyeceğimiz konuları işleyeceğiz ama her dönemde de yaşanmış bir konu” diye konuştu.

“Kültür Bakanlığı’nın festivalden çekilmesini herkes anlayışla karşılamak zorunda!”

Bu yıl Antakya Film Festivali’nin jüri başkanlığını yapan Murat Şeker, geçtiğimiz günlerde 60. Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edilmesiyle ilgili  çarpıcı açıklamalar yaptı. Altın Portakal’ın iptal edilmesinin belgesel kategorisiyle ve ön jüriyle ilgili bir sorun olduğunu söyleyen Şeker, Kültür Bakanlığı’nın festivalden çekilmesinin haklı bir tavır olduğunu belirtti. Ünlü yönetmen festivalin iptal edilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Festival yönetimi ve festivalin yönetilmemesiyle ilgili hep sıkıntılar olmuştur. Nedense hep bu sıkıntılar belgesel kulvarında oluyor. Demek ki, belgesel ön jürisinde bir sıkıntı var. Ben izlemedim ama belgesel gerçekten Fetö kaynaklı ve o civarlarda gezinen bir şeyse bakanlığın bu festivalden desteğini çekmesini herkes anlayışla karşılamak zorunda… Ama eğer bu bir Fetö operasyonuysa amacına ulaştı, Fetö konuşuldu, festival olmadı, bu işten kim karlı çıktı ona bakmak lazım. Eğer şüphe varsa zaten ön jüri için soruşturma açılmalı. Hukuk devleti olmak bunu gerektirir. Varsa bir şey üzerine gidin…”

thumbnail
Önerilen Yazı
Altın Kelebek’in “Yıldızı Parlayanlar Ödülü” için hangi yıldızların adı geçiyor?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir