1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Merve Dizdar Dior kıyafeti değil, İzmirli genç girişimci kadınların kıyafetini giydi

Aldığı ödülle ülkemize büyük bir gurur yaşatan Merve Dizdar, kapanış töreninde seçtiği kıyafetle de "Kız kardeşlerim" dediği kadınlara destek olduğu ortaya çıktı.

Merve Dizdar Dior kıyafeti değil, İzmirli genç girişimci kadınların kıyafetini giydi

Merve Dizdar’ın Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü‘nü alan ilk Türk kadın oyuncu olarak tarihe geçmesi ülkemizde büyük bir heyecan yarattı. Nuri Bilge Ceylan‘ın “Kuru Otlar Üstüne” filminde hayat verdiği Nuray karakteriyle jüriyi kendisine hayran bırakan Dizdar’ın ödülünü “kız kardeşlerim” dediği kadınlara ithaf etmesi dikkat çekti.

Merve Dizdar törende giydiği kıyafetle de farkını ortaya koydu. Başarılı oyuncunun kendisi için gönderilen dünyaca ünlü Dior marka elbiseyi giymek yerine İzmirli iki genç girişimci Hande Gülkulak ile Deniz Okay‘ın markası The Studio PM‘i tercih ettiği ortaya çıktı.

Öğleden sonra İstanbul’a dönen Merve Dizdar, havalimanında yaşadığı heyecanı paylaştı ve “Çok mutluyum, ülkeme böyle bir ödülle geldiğim için çok mutluyum. Gerçekten bunu çok söyleyeceğim. Bu benim için çok önemli… Onun dışında herkes çok mutlu, ben daha da mutluyum… İnsanlara biraz umut verebildiysem, hep beraber bunu paylaşabildiysek başka söyleyecek bir şey yok…” dedi

Törende adı anons edildiğinde çok şaşıran ve başta ödülü aldığına inanamayan Dizdar “Bir şekilde hayal ediyorsun ‘Ya olursa’ diye… Çok önemli bir ödül.. Genel olarak heyecanlandığım için konuşamamazlık yapmak istemediğim için tabii ki kendimi hazırlamıştım… Yine de çok büyük bir festival ve insan şaşırabiliyor” diye konuştu.

Merve Dizdar konuşmasına tepki gösterenlere de yanıt vermek yerine “Kız kardeşlerimle paylaşıyorum” demekle yetindi. Ünlü oyuncu daha sonra oyunu kullanmak için Kadıköy’ün yolunu tuttu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Yağmur Tanrısevsin oy kullanmak için iki günlüğüne Londra’dan geldi

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir