1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Kral Şakir'in özel karakteri Filsu'nun hikâyesi

Kral Şakir'in yaratıcısı ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu "Filsu" karakterinin hikâyesini anlatıyor.

Kral Şakir’in özel karakteri Filsu’nun hikâyesi
Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu Ceyda Düvenci’nin NTV’de sunduğu “Bambaşka Sohbetler” programına konuk oldu. Varol Yaşaroğlu’na Ceyda Düvenci, çocukların ve büyüklerin sevgilisi Kral Şakir’in içinde engelli bir karakter olup olmadığını sordu.
Ceyda Düvenci “Sürekli özel ihtiyaç sahibi bir karakter var mı Kral Şakir’de, engelli diyeceğim sevmiyorum bu lafı ama…” diye sordu. Yaşaroğlu şu cevabı verdi:
“Evet, var. Yeni bir karakter ekledik, küçük bir kız çocuğu; Filsu karakteri… Yeni yeni yayınlanıyor… Son filmde yok, dizide yeni yeni görünüyor karakter… Yürüme engelli, tekerlekli sandalyesi var ama, tekerlekli sandalyesi de füze gibi, çok hızlı hareket ediyor. Engelli kelimesini bir şekilde kullanıyoruz, ama ailelerden aldığım geri bildirim şuydu, biz çocuklarımızın normalleştirilmesini istiyoruz, sınıfa girdiklerinde mesela hep bir ayrım vardır, o engelli şeklinde, bunlar hissettirmelisin istiyorlar…”
thumbnail
Önerilen Yazı
“Camdaki Kız”dan ayrılıp Behzat Ç.’ye dahil oluyor
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir