1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

“Nefes Yer Eksi İki” filminin Tayfun Yüzbaşı’sı Murat Yıldırım: Şehitlerimiz asıl unutulunca ölür

Bir haftada 174 bin 809 seyirci ve 20 milyon 24 bin 143 TL hasılat elde eden “Nefes Yer Eksi İki” filminin başrol oyuncusu Murat Yıldırım “Bu film Türkiye’nin filmi” dedi.

“Nefes Yer Eksi İki” filminin Tayfun Yüzbaşı’sı Murat Yıldırım: Şehitlerimiz asıl unutulunca ölür

“Nefes Yer Eksi İki” filminin vizyon yolculuğu devam ediyor. Terörün acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne seren TRT ortaklığında Orgino Medya imzalı filmde Tayfun Yüzbaşı’sı Murat Yıldırım “Bu sadece bir askerlik filmi değil, bu film hepimizin filmi, bu Türkiye’nin filmi… Biz 90’da karakol baskınları ile büyüdük” dedi.

Terörle 8 yaşında tanıştığını belirten Murat Yıldırım “Ben kendim bizzat 8 yaşındayken 1987 yılında Ömerli Pınarcık köyündeki baskındaki çocukların öldüüldüğü katliamda yazın tatilde, o bu taziyelerle tanıştım. Hayatımda ilk defa terörle o zaman tanıştım. Gerçekten çok acı…Aklımda kalan çok acı fotoğraflardı. Allah terörün tamamen bitmesin nasip eylesin bu ülkenin üzerinden… Dünyada terör olayları tamamen son bulsun” diye konuştu.

Filme hazırlanırken, doğuda görev alan insanlarla askerlerle sohbet ederken en çok duyduğu sözleri de aktaran Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evet, haberleri takip ediyoruz ama o bölgede görev yapanlardan birebir dinlemek insanı çok daha etkiliyor. Mesela haberler yayınlanıyor ama askerin ismi geçmiyor. Oradaki askerlerin zoruna gidiyor. Yemek yerken kafasını kaldırıp şöyle bir baksalar bizim için yeterli diyorlar. Bu sözü hiçbir zaman unutmuyorum. Biz sizin için buradayız, vatani görevimiz için buradayız. Bu ülkeyi koruyoruz, sizleri koruyoruz. En azından şehit olduğumuzda kafanızı kaldırın. Bizim için ufacık da olsa bir üzülün, unutmayın bizi…’ diyorlar… Bu insanı çok çok etkiliyor. Biz gerçekten şehitlerimizi unutursak ölürler. Bu ülkenin eşinin doğumuna gidemeyen yüzlerce Tayfun Yüzbaşı’sı var. Hatta şöyle hikâyeler duydum; doğuda hizmet ederken bebeği olmuş ama bir buçuk sene sonra görmüş askerler var. Filmde çok güzel eleştirel bir cümle var Tayfun yüzbaşının; Burası birbirinin yaşadığından habersiz insanların ülkesi… Bu çok sarsıcı bir cümle ve bu cümleyi söylerken çok zorlanmıştım.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Alperen Duymaz’ın partneri hangi bomba isim oldu?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir