1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Şehit Aybüke Öğretmen’in filminde başrolü kim canlandıracak?

2017’de görev yaptığı Batman’da yaşanan terör saldırısında aramızdan ayrılan 23 yaşındaki Aybüke Yalçın’ın hayat hikayesini anlatan “Aybüke” filminin oyuncu kadrosu tamamlandı.

Şehit Aybüke Öğretmen’in filminde başrolü kim canlandıracak?

“Aybüke” filmi terörün kirli yüzünü bir kez daha seyirciye aktaracak. Bee Yapım ile TRT ortaklığında çekilecek olan filmde Aybüke öğretmeni uzun bir cast çalışmasından sonra yetenekli oyuncu Nihayet Şahin’in canlandırmasına karar verildi. Şahin, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu… Aybüke öğretmenin çocukluğunu Aysima Zeynep Erişir oynayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında seyirciyle buluşturulması planlanan filmi Murat Onbul yönetecek. Ozan Bodur ve Uğur Kılıç’ın kaleme aldığı filmde Aykübe Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’a değerli aktör Caner Kurtaran hayat  verecek. “Aybüke” filminde, şehit öğretmenin acılı annesi Zehra Yalçın’ı canlandıracak oyuncu için görüşmeler sürüyor.  Cast direktörlüğünü Buğra Emir Kaplan‘ın yaptığı filmin çekimleri 12 Ağustos’ta Ankara Haymana’da başlayacak.

Aybüke öğretmenin 23 yıllık kısa hayatında iz bırakan diğer önemli karakterlerden “Ragıp Baba”yı Turgay Tanülkü, “Kaymakam”ı Engin Hepileri, “Fırıncı Numan”ı Necip Karakaya, “Civan”ı Doğukan Çevik, “Bedri”yi Musab Doğan, “Seher”i Zeliha Kendirci, “Mithat”ı Mustafa Keser, “Gülistan”ı Buse Pehlivan, “Erdal”ı Onur Yenidünya, “İzzet”i Ercüment Çırak, “Tuğçe”yi Gizem Arıkan, “Buket”i Gülşah Yavuz, “Veysel”i Uluç Avcı, “Yücel”i Murat Han, Soner’i Adem Türkyılmaz, “Dilan”ı Aslıhan Kapanşahin oynayacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kenan İmirzalıoğlu’ndan dizi setlerine bomba dönüş

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir