1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

"Sadık Ahmet" filminin okuma provaları yapıldı

Turgay Aydın'ın Sadık Ahmet'e hayat vereceği filmin çekimleri 21 Ağustos’ta başlayacak.

“Sadık Ahmet” filminin okuma provaları yapıldı

Sadık Ahmet filminin çekimleri öncesi tüm oyuncu kadrosu Grand Cevahir Otel’de düzenlenen okuma provasında bir araya geldi. Yapımcılığını MCG Film / M.Cüneyt Göz’ün, yönetmenliğini Hakan Yonat’ın yapacağı filmin ilk okuma provasına Erdal Beşikçioğlu rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.

Turgay Aydın‘ın Sadık Ahmet’e hayat vereceği filmde Nur Fettahoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Uğur Yücel, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Suzan Kardeş, Burak Satıbol, Cemal Toktaş, Bade Tokel ve Aslıhan Yüsra Yılmaz gibi ünlü isimler yer alıyor.

Film, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde kurduğu baskılara dikkat çekmek üzere başlattığı imza kampanyası ile kendisini siyasetin içinde bulup, verdiği zorlu mücadelenin sonunda ağır bedeller ödeyerek ailesi ile birlikte geçirdiği şaibeli bir trafik kazası sonucu hayatını yitiren Doktor Sadık Ahmet’in gerçek hayat hikayesini konu alıyor. Senaryonu Mert Dikmen’in yazdığı filmin kreatif yapımcılığını Muhammet Usta üstlendi. Yaklaşık dört yıllık uzun bir ön çalışma geçmişine sahip olan filmin tüm süreçleri Doktor Sadık Ahmet’in ailesinin desteği ile yürütülüp son haline getirildi.

21 Ağustos’ta çekimlerine başlanacak film için İstanbul, Bursa, Edirne, Gümülcine ve Atina’da set kurulacak. “Sadık Ahmet” filmi ocak 2024’ten itibaren de Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Doğu başta olmak üzere tüm dünyada sinema izleyicisi ile buluşacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kanal D’nin “Dilek Taşı” dizisine Kenan Evren’li tanıtım

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir