1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Merve Dizdar tarihe geçti, Cannes'ın ilk Türk "En İyi Kadın Oyuncu"su oldu

Merve Dizdar aldığı ödülle ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Merve Dizdar tarihe geçti, Cannes’ın ilk Türk “En İyi Kadın Oyuncu”su oldu

Merve Dizdar dünya sinema tarihine geçti ve Cannes Film Festivali‘nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” kazanan ilk Türk kadın oyuncu seçildi. Nuri Bilge Ceylan‘ın “Kuru Otlar Üstüne” filminden aldığı ve ödül ve yaptığı konuşma büyük ses getiren Dizdar, büyük deprem felaketi ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren ülkemize büyük bir moral kaynağı oldu.

Festival tarihinde daha önce 2003 yılında yine Nuri Bilge Ceylan‘ın “Uzak” filminin oyuncuları Muzaffer Özdemir ile Mehmet Emin Toprak “En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri”ne layık görülmüştü.

Merve Dizdar kimdir? 25 Haziran 1886 doğumlu  olan Merve Dizdar, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu… Kadir Has Üniversitesi İleri Oyunculuk programında yüksek lisans yapan Dizdar, tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başladı, ardından Craft Tiyatro’yla devam etti. Cem Davran’la “Bir Ses Böler Geceyi” filmiyle sinema kariyerine adım atan oyuncu Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar ve Masumlar Apartmanı dizisinde rol aldı. Geçen yıl “Kar ve Ayı” filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” kazanan Dizdar son olarak “Ömer” dizisinde seyirci karşısına çıkıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Merve Dizdar Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir