1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Halil Ergün'lü "Mutlak"a Birleşmiş Milletler'den ödül

Halil Ergün’ün başrolünde yer aldığı, gençliğini Boğaç Aksoy’un canlandırdığı "Mutlak" filmi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Temasını En İyi Yansıtan Film Ödülüne layık oldu.

Halil Ergün’lü “Mutlak”a Birleşmiş Milletler’den ödül

Halil Ergün’lü filmin büyük başarısı…Volkan Karataş’ın yapımcısı ve yönetmeni olduğu orta metraj filmi “Mutlak”, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Temasını En İyi Yansıtan Film Ödülü’ne (The He Un Goals Theme Award) layık görüldü. Uluslararası DFFI jürisi, UNDP’nin belirlemiş olduğu 17 adet sürdürülebilir kalkınma hedefleri temaları kapsamında temayı en iyi yansıtan film ödülünün kazananını Volkan Karataş imzası taşıyan “Mutlak” olarak değerlendirdi. Doğuş Üniversitesi‘nde düzenlenen törende Prof. Dr. Erhan Tuna tarafından Volkan Karataş’a ödül plaketi takdim edildi. Halil Ergün’ün başrolünde yer aldığı, gençliğini Boğaç Aksoy’un canlandırdığı “Mutlak”, dünyanın çoraklıkla savaştığı bir dönemde, doğayı yeniden yeşertmek için araştırmalar yapan bir kâşifin gençlik ve yaşlılık dönemini anlatıyor.

“Mutlak”, Cannes Film Festivali’nin Market bölümü olan Marché Du Film’de yer aldıktan sonra, İtalya’da düzenlenen Premio Cortomontagna 9.edizione’una seçildi. İngiltere prömiyerini ise ülkenin seçkin film yapımcılarını bir araya getiren London Lift-Off Film Festival 2023 kapsamında gerçekleştirdi. Volkan Karataş ‘’İnsanoğlu ana kaynaktan uzaklaştı ve dünyaya daldı. Şimdi tekrar her şeyin başladığı zamana dönüş yapmak gerekiyor. Filmi 600 bin metrekarelik bir madende dört mevsimden çektim. Taş ocağı madenini dünyanın gelecekten bir yansıması olarak ‘çorak dünya’ metaforuyla izleyicinin beğenisine sunmak ve distopik bir film olan Mutlak ile insanlığa gelecekten bir mesaj vermek istedim” dedi. Uluslararası festival yolculuğu devam eden Mutlak’ın, 2024 yılının sonunda dijital platformalar aracılığıyla izleyicisiyle buluşması planlanıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
RTÜK’ten 9 milyon TL ve 2 kez yayın durdurma cezası alan Kızıl Goncalar’dan karşı atak

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir