1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Doktor: Sadık Ahmet filminde kim başrol oynayacak?

Batı Trakya Türklerinin Lideri olan Doktor Sadık Ahmet ve ailesinin gerçek hayat hikayesini konu alan filmin çekimleri temmuz ayında başlayacak.

Doktor: Sadık Ahmet filminde kim başrol oynayacak?

Doktor: Sadık Ahmet filminin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yapımını MCG Film’in, yapımcılığını Cüneyt Göz’ün üstlendiği filmin Kreatif Yapımcı ve Proje Tasarımcılığını Muhammet Usta yapacak. Senaryosunu Ozan Bodur’un üstlendiği film için binlerce sayfalık doküman tarandı, onlarca röportaj ve mülakat dinlendi. Senaryo Doktor Sadık Ahmet’iin ailesi ile birlikte büyük titizlikle kaleme alındı.

Batı Trakya Türklerinin Lideri olan Doktor Sadık Ahmet ve ailesinin gerçek hayat hikayesini konu alan filmde başrolü Turgay Aydın canlandıracak. Rol için saz çalmayı öğrenen Aydın, aynı zamanda Yunanca öğrenmeye de başladı. Cast direktörlüğünü Gözde Ekinci’nin yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Hakan Yonat oturacak. Filmin çekimleri temmuz ayında başlayacak. İstanbul, Bursa, Edirne, Gümülcine, Atina, Moskova, Frankfurt ve Kuzey Makedonya’da çekilecek film, 5 Ocak’ta 2024’te vizyonda olacak.

Doktor Sadık Ahmet kimdir?

Ömrünü, Lozan Antlaşmasına dayanan azınlık haklarının geri kazanılması için Batı Trakya Türklerine adayan Doktor Sadık, Lozan Antlaşmasının imzalandığı 24 Temmuz günü, eşi ve çocuklarının da bulunduğu bir araç içerisinde şüpheli bir trafik kazası geçirmiş, hastane yolunda, bir buçuk ay komada kalacak ağır yaralı kızının yanında, eşinin gözleri önünde, 15 yaşındaki oğlunun dizlerinde hayata gözlerini yummuştur.

thumbnail
Önerilen Yazı
Kraliçe dizisine “Gaye” geliyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir