1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Deniz Türkali’nin “Yedi Yahudi Çocuk” oyununun geliri Gazzeli çocuklara

Usta oyuncu Deniz Türkali, “Yedi Yahudi Çocuk” adlı oyununun gelirini Gazze’deki çocuklara tıbbi yardım sağlamak için bağışlıyor.

Deniz Türkali’nin “Yedi Yahudi Çocuk” oyununun geliri Gazzeli çocuklara

Deniz Türkali’nin tek kişilik yeni oyunu “Yedi Yahudi Çocuk” geçen pazartesi Tatavla Sahne’de prömiyerini gerçekleştirdi. Cary Churchill’ in yazdığı oyunun çevirisini ve yönetmenliğini Metin Balay yaptı. Yazar Cary Churchill oyunun haklarını herhangi bir maddi kazanç talep etmeden bağış şartı ile verdiği öğrenildi.

Gazze’deki çocuklara tıbbi yardım iletmek amacıyla ücretsiz olarak oynanan 15 dakika süren bu oyundan Deniz Türkali dahil hiç kimse kazanç sağlamıyor. İzleyiciler oyunun başında verilen bağış adresine bağışta bulunuyor. Tiyatroseverlere duygusal dakikalar yaşatan oyunun gala gösterisinin sonunda başarılı oyuncu Deniz Türkali ayakta alkışlandı.

thumbnail
Önerilen Yazı
Bir Cumhuriyet Şarkısı filminden ilk kareler

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir