1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

“Çocuk Kalbi” kitabı sinemaya uyarlanıyor

Sinan Biçici’nin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği "Çocuk Kalbi" filminin başrollerini ünlü oyuncu İlker Aksum ve çocuk yıldız Alihan Türkdemir paylaşıyor. Birçok çocuk yıldızın da eşlik edeceği filmde sürpriz isimler de yer alacak.

“Çocuk Kalbi” kitabı sinemaya uyarlanıyor

İtalyan yazar Edmondo De Amicis’in kendi oğlunun günlüklerinden esinlenerek yazdığı ve 22 dile çevrilen “Çocuk Kalbi” kitabı eğitim ve bilim uzmanlarınca “Dünyanın en yararlı çocuk kitabı” olarak gösteriliyor.

Şirin bir kasabada yaşayan Enrico’nun aile ve okul hayatından kesitler sunan romanda, dostluk, dayanışma, dürüstlük, erdem, arkadaş ve aile sevgisi, öğretmen öğrenci ilişkisi gibi birçok evrensel tema işlenmektedir. Enrico ve arkadaşlarının zaman zaman eğlenceli maceraları, zaman zamansa duygusal hikayelerinin işlendiği kitapta iyilerin ve kötülerin amansız mücadelesi yer alıyor.

Fedakar ebeveynler, idealist öğretmenler ve candan dostluklar bir çocuğun gözünden en masum haliyle anlatılıyor. Sinan Biçici’nin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, etkili hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla 2024 yılında vizyonda olacak. Filmde, ünlü oyuncu İlker Aksum ve Kıvanç Tatlıtuğ’la “Hadi Be Oğlum”da başrolü paylaşan Alihan Türkdemir baba ve oğulu canlandıracak.

Eğitici yanı, çocuk dünyasını en yalın ve gerçekçi anlatabilmesi nedeniyle sadece çocuklara değil, eğitimcilere ve ebeveynlere de tavsiye edilen kitap, dünyada da ülkemizde de yüzlerce kez basım yapmış ve en çok satan çocuk kitaplarının başında gelen bir klasik eser olma özelliğini taşıyor.

 

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir