1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Ayşe Kulin'in Veda oyununda okul arkadaşı Nevra Serezli başrolde

Tiyatrokare, Ayşe Kulin’in çok sevilen, çok okunan romanı “Veda”yı sahneye uyarlıyor. “Veda” oyunun kahramanlarının yaşamlarına eğilirken Milli Mücadele dönemine ve bu dönemin hem acı hem de umut dolu olaylarına ışık tutuyor… 

Ayşe Kulin’in Veda oyununda okul arkadaşı Nevra Serezli başrolde

Tiyatrokare, Ayşe Kulin’in ünlü romanı “Veda”yı, Nedim Saban’ın imzasıyla sahneye taşıyor. Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerin değişim sancılarının getirdiği gerilimli atmosferde geçen oyun, yazarın son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini konu alıyor. Arka planda ise dönemin olayları ve bir çağın değişiminde yaşanan acılar, umutlar, belirsizlikler ve kuşak çatışmaları anlatılıyor. 

Oyunun merkezinde bir konağın sakinleri ve onların hayatları yer alıyor. Aynı zamanda savaşın acısı ve bireylerin bu değişim karşısında nasıl tepki verdikleri de sorgulanıyor. Oyuncu kadrosunda; Nevra Serezli, Leyla Feray, Aziz Sarvan ve Fatih Gülnar gibi önemli isimler yer alıyor.

Ayşe Kulin’in Robert Kolej’den okul arkadaşı olan Nevra Serezli’nin “Deli Saraylı” rolü ile seyirci karşısına çıkması büyük heyecan uyandırıyor. Oyunda Ayşe Kulin’in dedesini oynayan Aziz Sarvan, ilk kez Şehir Tiyatrosu dışında bir prodüksiyonda sahneye çıkıyor. 

“Veda”da aşk hikayeleri de önemli bir yer tutuyor. Özellikle Leyla Feray’ın canlandırdığı evlatlık Mehpare’nin, evin muhalif kahramanı Fatih Gülnar ile yaşadığı aşk, oldukça buruk ve etkileyici. Evin iki genç kızı ise Batının kadın haklarına gözlerken, kendileriyle ilgili kaygı içinde. Leman’ın kurtuluş savaşının idealist doktoru Mahir ile gerçekleşen evliliği ise gerçek bir yaşanmış hikâye… Oyunun tasarım ekibi ödüllü tasarımcılardan oluşuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Eylül Gürcan, ışık tasarımında Ayşe Sedef Ayter ve görüntü tasarımında ise Necati Demircan‘ın imzası bulunuyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Alice Müzikali’ne Dubai’den teklif var

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir