1. Anasayfa
  2. Dizi

Yeşilçam’ın bir çınarını da kaybettik. Yılmaz Atadeniz vefat etti

Yıllarca Türk sinemasına emek veren usta yönetmen Yılmaz Atadeniz’in vefat haberi sevenlerini yasa boğdu.

Yeşilçam’ın bir çınarını da kaybettik. Yılmaz Atadeniz vefat etti

Yeşilçam’ın bir ustası daha aramızdan ayrıldı. Ödüllü yönetmen Yılmaz Atadeniz 91 yaşında aramızdan ayrıldı. Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 haftadır tedavi gören Yılmaz Atadeniz’in kızı Işık Atadeniz “Babama kovid teşhisi konuldu. Ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alındı. Bu sabah da kaybettik” dedi. Usta yönetmenin cenaze töreninin yarın yapılacağı, Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

2015 yılında 34. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü’ne layık görülen Yılmaz Atadeniz’in “Türk sinemasını tür sinemasına çeviren adam” olarak görülüyordu. Yılmaz Atadeniz’in başlıca filmleri arasında “Çare Sende Allahım”, “Talihsizler, Küskünüm”, “Afacan, Donanmanın Gülü”, “Cilalı İbo”, “Maceralar Kralı”, “Julverin İki Sene Mektep Tatili”, “7 Kocalı Hürmüz”, “Yılmayan Şeytan”, “Maskeli Beşler”, “Kafkas Kartalı”, “Kadıhan”, “Yemende Bir Avuç Türk”, “Kader Arkadaşım”, “Kanije Kalesi”, “Akıncılar”, “Sarı Necmiye” ve Turhanoğlu Çal Hasan bulunuyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Doğu Demirkol ile Yağmur Tanrısevsin’li “Yaşam Koçu”nun çekimlerini tamamlandı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir