1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Yeşilçam’ın usta ismi Sevda Ferdağ vefat etti

Türk sinemasına damgasını vuran kadın oyuncular arasında yer alan Sevda Ferdağ, bu sabah Cihangir'de yaşadığı evinde 81 yaşında aramızdan ayrıldı.

Yeşilçam’ın usta ismi Sevda Ferdağ vefat etti

Yeşilçam’da yaprak dökümü sürüyor. Sinemanın usta oyuncularından Sevda Ferdağ vefat etti. Cihangir’de Coşkun Sokak‘ta oturan 81 yaşındaki oyuncu uzun süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Bakıcısıyla yaşayan Ferdağ’ın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Mahalle muhtarı tarafından sanatçının vefat haberi yeğenine iletildi.

2009 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nün sahibi olan Ferdağ 1958’de “O Günden Sonra” filmiyle sinemaya adım atmıştı. “Gurbet Kuşları”, “İstanbul’un Kızları”, “Kanunsuzlar”, “Çalıkuşu”, “Kapıcılar Kralı”, “Ağır Roman” gibi unutulmaz filmlerde rol almıştı. 

thumbnail
Önerilen Yazı
Yeşilçam’ın usta ismi Sevda Ferdağ vefat etti

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir