1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Taze evli Umut Evirgen’e ödül yağdı… Ferhan Şensoy’u unutmadı

Umut Evirgen 11. Boğaziçi Film Festivali’nde hem yapımcılığını, hem de yönetmenliğini üstlendiği "Annesinin Kuzusu" filmi 4 ödül birden aldı. Evirgen ödülünü eşi Alina Boz’a ithaf etti ve efsane tiyatrocu Ferhan Şensoy’un savaşla ilgili sözünü de unutmadı.

Taze evli Umut Evirgen’e ödül yağdı… Ferhan Şensoy’u unutmadı

Çok aşık olduğu başarılı genç oyuncu Alina Boz’la 5 ay içinde evlenen Umut Evirgen bugün gurur dolu bir akşam yaşadı. Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmi, Akli Film ve Fiyap’ın ödül sponsorluğunu üstlendiği Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali’nde 4 ödül birden kazandı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği festivalde Annesinin Kuzusu filmi Umut Evirgen’e  “En İyi Ulusal Uzun Metraj Film ve En İyi Yönetmen, Selin Şekerci’ye “En İyi Kadın Oyuncu”, Sebastian Weber’e de “En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü”nü kazandırdı.

Umut Evirgen “En İyi Yönetmen Ödülü”nü eşi Alina Boz’a ithaf etti ve “Öncelikle taze evliyim. Bu ödülü eşim için alıyorum. Aynı zamanda Ferhan (Şensoy) abinin bir sözünü söylemek istiyorum. Savaş yüksek oktavlı, Gayet boktan bir şeydir. Onun dışında Annesinin Kuzusu bir özgürleşme hikâyesi… Anne oğul hikâyesi… Filmi Annesinin kıymetini bilen ama ailesinden özgürleşen bütün çocuklara adıyorum” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Gönül Dağı”nın yıldızı “Ağlayan Gelin”in Yeşil’i oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir