1. Anasayfa
  2. Dizi

Tanju Bilir "Dengeler" ve "Turbo"yla iki koldan birden geliyor

Almanya doğumlu Tanju Bilir, iki önemli projeyle Türkiye’de adından söz ettiriyor

Tanju Bilir “Dengeler” ve “Turbo”yla iki koldan birden geliyor

Bugüne dek dünyaca ünlü pek çok dizide önemli rollerde adından söz ettiren Tanju Bilir, 2022 yılında ‘En İyi Drama Dizisi’ seçilen Amazon UK filmi ‘Macro Mafia’daki rolüyle ‘Altın Yüzük’ ödülünü kazandı. Almanya doğumlu 33 yaşındaki başarılı oyuncu, Türkiye’de peş peşe iki önemli proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 19 Nisan’da GAİN’de yayınlanacak “Dengeler: Biri Olmak” dizisiyle seyircilerin karşısına çıkacak olan Bilir, ardından İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek filmi ‘Turbo’ ile sinemada boy gösterecek.

Alman vatandaşı olan, İngilizce ve Arapça da konuşan Tanju Bilir, yurt dışında aldığı oyunculuk eğitimi sonrasında, bugüne dek pek çok başarılı yapımda yer aldı. Tanınmış platformların dizilerinde ve sinema filmlerinde canlandırdığı karakterlerle tanındı. Almanya’da gösterimde olan ve yalnızca iki buçuk haftada yedi milyondan fazla izleyiciye ulaşan ‘Asbest’ Almanya’nın popüler gangster dizisinde Netflix’te de ‘La Haine’ filmi ile bilinen oyuncu Houbert ile birlikte dizide yer aldı. Son olarak ünlü İngiliz oyuncu Ricky Gervais ile kamera karşısına geçtiği ‘German Genius’la adından söz ettirdi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Burak Özçivit “Halit Bin Velid” oluyor
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir