1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Şahmaran dizisi hangi yazarın kitabından uyarlandı?

Netflix'in Şahmaran dizisi 20 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

Şahmaran dizisi hangi yazarın kitabından uyarlandı?

Netflix’in Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’i buluşturan “Şahmaran” dizisi 20 Ocak’ta yayınlanacak. Şahsu’nun (Serenay Sarıkaya), annesini kaybettikten sonra büyük babasıyla yüzleşmek için Adana’ya gitmesiyle başlayan dizi Emine Buzkan Kaynak’ın “Şah-ı Mar” kitabından uyarlandı. Tims&B kitabın haklarını satın aldıktan sonra Pınar Bulut eseri dizi haline getirdi.

Emine Buzkan Kaynak’ın eseri Alacakaranlık serisinden esinlenerek yazdığını söyledi. Adanalı olan Kaynak çocuklarının ve arkadaşlarının vampir projelerine olan ilgisini görünce “Biz de çok daha güzel kahramanlar ve güçlü hikâyeler var” diyerek eseri yazmaya başladığını belirtti ve “Kendi mitolojik kahramanlarımızın hikayelerini daha çok anlatmamız gerek” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Alparslan Büyük Selçuklu’da bir bomba ayrılık daha

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir