1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne ağır ceza

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti dizisine ağır bir ceza geldi.

RTÜK’ten Show TV’nin Kızılcık Şerbeti’ne ağır ceza

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 12 Mart’ta “Show TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” mesajını yayınlamıştı.

Bugün ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi” (RTÜK) İlhan Taşcı açıklama yayınladı ve “RTÜK, sorumluların deprem sonrası istifa etmemesini eleştiren Ali Sunal’ın sunucusu olduğu Güldür Güldür’e ceza veremeyince programın yayıncısı Show TV’ye bir dizideki kadına şiddetten % 5 para 5 kez de program durdurma cezası verdi. Oysa TRT’de kadına şiddetin alası var” dedi. Show TV’nin alınan kararla ilgili tebliğ yapıldıktan sonra itiraz hakkı bulunuyor.

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir