Abone Ol
Trendler
Ana Sayfa › Dizi › Özlem Gültekin ve Erhan Çelik’in avukatlarından ortak açıklama: Anlaşmalı boşanmaya hazırlanıyorlardı

Özlem Gültekin ve Erhan Çelik’in avukatlarından ortak açıklama: Anlaşmalı boşanmaya hazırlanıyorlardı

Özlem Gültekin’in 48 yaşında vefatının yankıları sürüyor. Dün memleketi İzmir’de gözyaşları içinde toprağa verilen doktorun bir hafta önce göğsündeki kitle nedeniyle ameliyat olduğu ve olay günü de ağrıları artınca kendisine anestesi uyguladığı öne sürülürken şüpheli bulunan ve soruşturma açılan kesin ölüm nedeni için Adli Tıp’tan gelecek rapor bekleniyor.

A- A A+

Televizyon dünyasının yakından tanıdığı İzmirli ünlü kadın doğum uzmanı Özlem Gültekin’in 48 yaşında vefatının yankıları sürüyor. Dün memleketi İzmir’de gözyaşları içinde toprağa verilen doktorun bir hafta önce göğsündeki kitle nedeniyle ameliyat olduğu ve olay günü de ağrıları artınca kendisine anestesi uyguladığı öne sürülürken şüpheli bulunan ve soruşturma açılan kesin ölüm nedeni için Adli Tıp’tan gelecek rapor bekleniyor.

Özlem Gültekin’in vefatının ardından boşanma aşamasında olduğu ünlü televizyoncu Erhan Çelik’le yaşadığı sorunların yeniden gündeme gelmesi üzerine Erhan Çelik ve Özlem Gültekin’in ailesi avukatları Ahmet Avşar ve Işıl ay Karataş Tunca üzerinden açıklama yayınladı:

“Kızımız, kardeşimiz, eski eş ve altı yaşındaki evladımızın annesi Özlem Gültekin Çelik’in vefatının ardından yayınlanan insanlık dışı ve vicdan yoksunu haber ve yorumları büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Acımızı yaşamamıza dahi fırsat vermeyen, hiçbir insani ve vicdani sınır gözetmeyen bu yayınların sahiplerinin öncelikle bazı gerçekleri bilmesinde fayda görüyoruz. Her şeyden önce bilinmelidir ki Özlem Gültekin Çelik’in ile Erhan Çelik, anlaşmalı boşanma konusunda mutabakatın son aşamasındalardı.

Henüz altı yaşında annesini kaybetmiş masum bir çocuk ve onun korunması gereken geleceği tamamen göz ardı edilerek yapılan haber ve yorumların giderek daha çirkin ve kabul edilemez bir hâl aldığını görüyoruz.

Özellikle, taraflar arasında geçmişte yaşanan başkaca ihtilaflara ilişkin birtakım görüntü ve içeriklerin, bugün yaşadığımız acı olayla ilişkilendirilerek yeniden servis edilmesini ve “şüpheli ölüm” ifadesi üzerinden hiçbir somut olguya dayanmaksızın evladımızın babasının hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz. Aynı şekilde asla gerçeği yansıtmayan birtakım ilaçlar bulunduğu gibi iddiaları reddediyoruz.

Henüz hiçbir somut olguya dayanmaksızın yapılan bu yayınlar yalnızca yaşayanlara zarar vermemekte; canımızdan bir parça olan Özlem’imizin hatırasına ve manevi şahsiyetine de açıkça saygısızlık teşkil etmektedir. Bir ölüm olayının adli makamlarca incelenmesi, tek başına ölümün altında suç teşkil eden veya olağan dışı bir durum bulunduğu anlamına gelmez. Buna rağmen adli inceleme sürecini farklı anlamlara çekerek kamuoyunda şüphe ve suçluluk algısı yaratmaya çalışan, hiçbir somut bilgiye dayanmaksızın haber ve yorum yapan kişileri bir kez daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Özellikle altı yaşındaki bir çocuğun annesini kaybettiği böylesine ağır bir dönemde, çocuğun babasını hiçbir hukuki ve maddi dayanak olmaksızın hedef hâline getirecek yayınların yaratabileceği telafisi güç sonuçların herkes tarafından gözetilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu kapsamda, her iki ailenin avukatlarının söz konusu yayın ve yorumlara ilişkin gerekli hukuki girişimleri birlikte başlattığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Ortak acımız üzerinden spekülasyon üretilmesine, kişilerin peşinen suçlu ilan edilmesine ve altı yaşındaki bir çocuğun geleceğinin reyting veya etkileşim uğruna hiçe sayılmasına artık son verilmesini istiyoruz. Kanunlardan ve hukuki yaptırımlardan önce, insanlık ve vicdan adına acımızı yaşamamıza izin verilmesini bekliyoruz. GÜLTEKİN Ailesi Adına Av. Işıl ay Karataş Tunca ve Erhan ve Ali Boran ÇELİK Adına Av. Ahmet AVŞAR

Etiketler:
Bu haberi paylaş:
Sıradaki haber yükleniyor...
Başka haber bulunamadı.