1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Miami’de Türk dizi yapımcıları arasında büyük kriz çıktı

Pazartesi akşamı Miami’de dünyanın önde gelen sektör temsilcilerinin de buluştuğu Türk Drama Gala organizasyonun ardından düzenlenen Content Americas Fuarı’nda Türk yapım şirketleri arasında büyük bir kriz yaşandı.

Miami’de Türk dizi yapımcıları arasında büyük kriz çıktı

Pazartesi akşamı Miami’de düzenlenen Türk Drama Gala gecesi Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosluğu ile Türk Ticaret Odası tarafından desteklenmiş, Türk Hava Yolları’nın da sponsorluğunu yaptığı gecenin ardından TV ve eğlence sektörünün yerli ve yabancı önde gelen isimleri Content Americas Fuarı’nda buluşmuştu. Her şey güzel giderken MedYapım ile Ay Yapım’ın kurduğu dağıtım şirketi Madd Entertainment’in yabancı dizi alıcıları için hazırladığı 1 sayfalık sunum diğer Türk yapım şirketlerinin tepkisini çekti.

“Satış potansiyeli olmayan diziler olarak lanse etti”

 Madd Entertainment hazırladığı sunumda satışa çıkardığı kendi dizileri “Hudutsuz Sevda”, “Yabani”, “Kirli Sepeti” ve “Şahane Hayatım” fuarda daha çok öne çıkarmak için diğer yerli yapımcıların dizilerinin de görselini kullandı ve “Kızıl Goncalar”, “Sandık Kokusu”, “Sakla Beni”, “Safir”, “Dilek Taşı” ile “Bambaşka Biri”ni satış potansiyeli olmayan diziler olarak lanse etti.

İddiaya göre bu sunum hem görüşmelerde kullanıldı, hem de bilgilendirme amacıyla yabancı sektör temsilcilerine whatsapp mesajı olarak  iletildi. Bu durum dizilerinin adını karalama amacıyla kullanan diğer yapımcıları kızdırdı. Yaşanan bu durumun rekabet etiğine uymadığını belirten bazı yapımcıların konuyu yargıya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Barış Kılıç’a Arjantin, Peru ve Porto Rico’lu yapımcılardan davet geldi

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir