1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Melike Şahin konser alanına hiç gelmeden story mi paylaştı?

Son yılların yükselen yıldızlarından Melike Şahin’in Art İstanbul Feshane’de düzenlenen Öğretmenler Günü konserinde sahneye çıkmamasının yankıları sürüyor.

Melike Şahin konser alanına hiç gelmeden story mi paylaştı?

Melike Şahin’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) öğretmenler için düzenlediği ücretsiz konsere çıkmaması tepki çekti. Şahin, dün akşam yeni adıyla Art İstanbul Feshane’de düzenlenen konsere yoğun rüzgâr nedeniyle çıkmadığını açıkladı ve karavanında hazırlanmış konsere çıkmayı beklerken çekilen bir fotoğrafının üzerine şu açıklamayı yazdı: “Çok üzgünüm bu akşamki Feshane konserimiz ertelendi. Son ana kadar hazırda bekledim yemin olsun… Çok rüzgâr varmış hem belediye, hem ekibim riskli buldular güvenliğimiz için… Oysa çok özlemiştim konserlerimi ve özel olacaktı bu akşam öğretmenlerimizle… Benimle hiç alakası yok bu aksaklığın… Yine de özür dilerim bu hayal kırıklığı için…”

Ancak Melike Şahin’in konser alanına hiç gelmediği öne sürüldü. Üstelik belediyenin 24 Kasım’da yapmayı planladığı konserin Melike Şahin’in müsait olmaması üzerine 2 Aralık’a alındığı da belirtildi. 13 bin kişilik alanda 1 saat bekleyen seyirciler tepkilerini sosyal medyadan da belirtti ve “19.30’da başlayacak konseri 20.30’a kadar bekletip, hiçbir sorun yokken rüzgârı bahane edip sahneye çıkmayan bir sanatçı. Olmaz olsun. Onlarca insan ayakta saatlerce bekledik. Saygısız. Başka kelimeye ne hacet” gibi yorumlar yapıldı.

İBB sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Değerli öğretmenlerimiz saatlerdir rüzgâr sorunu olmadığını ifade etmek konusunda gösterdiğimiz tüm çabaya ve verdiğimiz bütün güvenceye rağmen Melike Şahin’in ekibi sahneye çıkmaya ikna olamadığı için konseri ertelemek zorunda kaldık. Talepleriniz doğrultusunda başka bir sanatçıyla sizlerle birlikte olacağız. Sizlerden çok özür diliyoruz üzgünüz” açıklamasını yaptı.

Melike Şahin’in müzik şirketi Gülbaba Music ise can güvenliği riski nedeniyle konseri ertelediklerini belirterek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Temsili olduğumuz Melike Şahin’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün akşam Feshane’de gerçekleşmesi planlanan konser için günün erken saatlerine itibaren konserim yapılabilmesi için ekipçe elimizden geleni yaptık. Gün boyunca belirli sürelerle 70-80 kilometre aralık arasında anlık vuruşlarla ortaya çıkan şiddetli rüzgarın sahnede bulunan ekipman, ışıklar, Led ekran ve en önemlisi ana yapıyı bile sallayacak noktaya getirmesi hem seyirciyi, hem de sahnede bulunan ekibi tehlikeye atabilecek riskeydi.

Hiçbir konserin insan hayatından önemli olmadığını düşünerek saat 16.00’da konseri ileri bir tarihe erteleme kararımızı ilgili kararımızı ilgili yetkililerle paylaştık. Bu bağlamda konseri dinlemeye gelen müzikseverlerin geç bilgilendirilmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Konserin ertelenmesi kararımızı hiçe sayarak bu bilgiyi bu denli geç açıklayan ve konsere gelen dinleyicilerin mağduriyetini daha da artıran yüklenici firma yetkililerini ve İBB Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın alandaki temsilcilerini hem sanatçımız Melike Şahin, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zor durumda düşürdükleri için kınıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kültür sanata yaklaşımını ve kültür endüstrisine katkılarını takdirde izleyen bir ekip olarak bugün bize yaşatılan zincirleme acemiliklerin birkaç kişiden kaynaklandığını ve Büyükşehir Belediyesi’ne mal edilmeyeceğini, benzer şekilde bu kararı sanatçımız Melike Şahin almış gibi göstermenin de asla doğru olmadığını belirtmek isteriz. Konseri ertelemek sanatçımızdan bağımsız alınmış tamamen teknik bir karardı ve bu kararı tedarikçi firmaların ve prodüksiyon ekiplerimizin görüşünü aldıktan sonra verdik.

Bir ülkenin ne kadar gelişmiş olduğunu en önemli göstergelerinden biri de o ülkede insan hayatına verilen değerdir. Buradan bakıldığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden farklı bir yerde olmadığımıza inanıyoruz. Konsere gelen tüm öğretmenlerimizin ve müzikseverlerin yaşadığı mağduriyetten dolayı derin bir üzüntü duyduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz…”

thumbnail
Önerilen Yazı
“Yan Oda” dizisine 4 yeni flaş oyuncu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir