1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

“Mehmed: Fetihler Sultanı”nda taht oyunları, Sultan Murad ile Mehmed karşı karşıya

Yönetmen koltuğunda Şafak Bal’ın oturduğu TRT’nin dev bütçeli “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin bu akşam ikinci bölümüyle seyirci karşısına çıkacak.

“Mehmed: Fetihler Sultanı”nda taht oyunları, Sultan Murad ile Mehmed karşı karşıya

TRT’nin 2024’teki en iddialı dizilerinden biri olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi geçen hafta ekran macerasına başlamıştı. Bu akşam görkemli prodüksiyonuyla dikkat çeken dizinin ikinci bölümü yayınlanacak. Mehmed’e Serkan Çayoğlu’nun hayat verdiği dizi heyecanlı anlara sahne olacak. Tahtı babası Murad’a bırakan Mehmed, Saruhan’a döner. Burada hem ahalinin hem de ahilerin sorunlarıyla ilgilenir. En önemli meselelerden biri korsanların ticarete mani olmasıdır. Venedikliler, Murad’a Mehmed’i şikayet etmiş, ticaretlerine halel getirdiğini belirtmişlerdir. Bununla birlikte Çandarlı da Sultan Murad’a Mehmed ile ilgili önemli deliller sunmuştur. Sultan Murad, Mehmed’in hesap vermesi için tez huzuruna çağrılmasını ister.

Serkan Çayoğlu’na Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Teoman Kumbaracıbaşı, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Seçkin Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin eşlik ettiği dönem dizisinde haremde de sular durulmamaktadır. Mehmed’in huzuruna çağrılması Hüma’yı endişelendirmekte, aksine Halime’yi de sevindirmektedir. Mara ise bambaşka bir fikirdedir. Mehmed’i taht hususunda rakipsiz bırakmak. Ahmed’in ortadan kalkması Mehmed’e halel getirilmesini engelleyecektir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Gaddar’ın Zafer Bora’sı Erdal Yıldız Netflix’in “Crooks” dizisinde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir