1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

“Mehmed: Fetihler Sultanı”nda Mehmed tahta çıkıyor

TRT’nin dev bütçeli dönem dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı” bayram sonrası bu akşam heyecanlı bir bölümle seyirci karşısına çıkacak.

“Mehmed: Fetihler Sultanı”nda Mehmed tahta çıkıyor

Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Seçkin Özdemir’i buluşturan TRT’nin Miray Yapım imzalı dönem dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı”nda bu akşam çok heyecan ve gerilim dolu bir bölüm ekrana gelecek. Şafak Bal ve Yıldıray Yıldırım’ın yönettiği, Ozan Bodur’un ise yazdığı dizide Sultan Murad’ın ani vefatıyla beraber yeni bir sayfa açılıyor.

Osmanlı sarayı ve halkı yasa bürünmüştür. Çandarlı, İshak’ın bütün karşı koymasına rağmen Mehmed’e tahta geçmesi için haber gönderecek ve kut töresini gerçekleştirecek. İshak ise Mehmed’in tahta geçmesinin başlarına olmaz işler açacağını düşünmektedir. Mehmed babasının vefat haberini aldıktan sonra hızla çerileriyle ile yola çıkar. Kendisine karşı kurulabilecek planlara karşı da ihtiyatlı davranır, attığı her adımı dikkatle atar. Konstantinos, Orhan’ın tahta geçmesi için Mehmed’in yoluna en güçlü adamlarını çıkartma hesapları yapar ve Mehmed’i en ummadığı anda vurur. Mehmed bu tuzaktan nasıl kurtulacak?

Orhan da hızla Edirne’ye doğru hareket eder. Mehmed‘den daha yakın olduğu için tahta geçme ihtimali çok daha yüksektir. Bu sebepten Orhan, Konstantinos’un adamlarını yanına verme teklifini Edirne’de hoş karşılanmaz diyerek reddeder. Ancak yolda ummadığı bir engelle karşılaşır: Bali Bey…

thumbnail
Önerilen Yazı
Eren Vurdem NGM’nin “Şehrazad” dizisinde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir