1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

"Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi"de büyük sır açığa çıkıyor

TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamlarına damgasını vuran Akli Film imzalı "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" dizisinin 8’inci bölümünde büyük sır açığa çıkıyor.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de büyük sır açığa çıkıyor

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” dizisinin önceki bölümlerinde Nureddin Zengi, yakın dostu ve manevi yol göstericisi Ömer Mella’nın işaretiyle doğum esnasında ölen oğlu yerine Fatma ve Eyyub çiftinin oğlu Selahaddin’i (Uğur Güneş) evlat edinmişti. Bu sır yıllarca bu dört kişi arasında saklıydı. Nureddin Zengi Selahaddin’i kendi oğlu gibi yetiştirmiş, maddi ve manevi bütün varlığının mirasçısı kılmıştı. Fakat süt annelik mevzunun dillenmesiyle sır perdesi aralanmış ve pek çok kişinin peşine düştüğü gizemli bir olay haline gelmişti. Bu işin peşine düşüp ip uçlarını birleştirerek gerçeğe ulaşan ise Sultan Nureddin’in kardeşi ve rakibi Nusreddin oldu. Nusreddin eline geçirdiği bu kozla Sultan Nureddin’e her şeyi yaptırabileceğini düşünürken, gelişen olaylar ona bunun hiç de böyle olmadığını gösterdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin Pazartesi günü yayınlanacak 8. Bölümünde Nureddin Zengi, Necmeddin Eyyub, Fatma ve Ömer Mella’da mühürlü olan bu sır açığa çıkacak ve Selahaddin’in aslında Zengi hanedanına mensup olmadığı anlaşılacak. Selahaddin gerçek anne babasının ve kardeşlerinin kim olduğunu öğrenecek.

Devletin bir “Melik”i iken şimdi tıpkı Turanşah ve kaybettiği yoldaşı Şahinşah gibi Şam valisi Necmeddin Eyyub’un oğlu olduğu gerçeğiyle yüzleşecek. Ortaya çıkan bu hakikatle birlikte Zengi hanedanı çalkalanırken, düşman cephesi için de oldukça şaşırtıcı bir gelişme olarak değerlendirilecek.

Ortaya çıkan bu sır Selahaddin’in düşmanlarının sayısını azaltacak mı yoksa işler daha da tehlikeli bir hal mi alacak? Selahaddin, bundan böyle gece gündüz düşünü kurup uğraşını verdiği Kudüs yolunda bir Melik olarak değil namsız, nişansız bir er olarak yürüyecek.

thumbnail
Önerilen Yazı
Hercai’nin Yaren’i İlay Erkök, Caner Cindoruk’la partner oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir